Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 26 листопада 2014
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2014/11/26/jarema-prokurori-kirovograda-chisti-pered-zakonom.htm
новини, 26 листопада 2014

Ярема: прокурори Кіровограда чисті перед законом

Генпрокурор Віталій Ярема стверджує, що прокурори Кіровограда та області пройшли перевірку і не підлягають звільненню і пропонує невдоволеним активістам діалог.

Про це повідомила прес-служба Генпрокуратури, пише "УП".

За словами Яреми, зазначені очільники прокуратури міста Кіровограда та прокуратури Кіровоградської області не підпадають під дію закону "Про очищення влади".

"Вимоги щодо їх звільнення не мають правового підґрунтя. Більше того, стосовно цих осіб була проведена ретельна перевірка щодо їх можливої причетності до зловживання владою або корупційних дій – таких фактів не виявлено", - наголошує генпрокурор.

Ярема також зазначив: "Безумовно, свобода проведення мирних громадських акцій - невід’ємне право кожного громадянина, яке гарантується Конституцією".

"Разом з тим, те, що гарантується законом, не має перетворюватися на беззаконня і переходити у насильницькі дії. В Україні достатньо дієвих механізмів для донесення своєї точки зору, в тому числі шляхом діалогу, а не тільки протестного монологу", - додав очільник ГПУ.

Ярема також наголосив, що "враховуючи позицію громадських активістів Кіровоградщини, він готовий розглянути всі зауваження щодо їх діяльності в режимі прямого і відвертого діалогу".

У той же час відомо, що незадоволені активісти, які називають себе "Самообороною Кіровограду" в середу скликають свою прес-конференцію.

25 листопада 2014 року в Кіровограді група осіб під гаслами проведення люстрації пікетувала приміщення обласної прокуратури. Громадська акція супроводжувалась підпалом шин та іншими протестними діями.

Головною метою протестувальників була вимога звільнення керівників міської та обласної прокуратури.



Новини Кіровоградщини

2931Перегляд
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: