Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 14 листопада 2014
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2014/11/14/nadhodzhennja-do-bjudzhetu-edinogo-podatku-zrostajut.htm
новини, 14 листопада 2014

Надходження до бюджету єдиного податку зростають

Протягом січня-жовтня 2014 року "підприємцями - спрощенцями" м.Кіровограда сплачено єдиного податку в сумі 34707,0 тис.грн. Варто відзначити, що у порівнянні з аналогічним періодом минулого року ця сума більша на 5355,6 тис.грн., зазначила перший заступник начальника Кіровоградської ОДПІ Лілія Старунська, повідомляє прес-служба Кіровоградської ОДПІ.

Звертаємо увагу, що якщо фізичні особи – підприємці – платники єдиного податку порушують умови, визначені Податковим кодексом України щодо перебування на спрощеній системі оподаткування, то такі платники зобов’язані з першого числа місяця, наступного за звітним періодом, у якому здійснене одне із порушень, перейти на сплату інших податків і зборів, визначених Податковим кодексом України.

Окрім того, вказані фізичні особи – підприємці в податковій декларації платника єдиного податку додатково повинні відобразити окремо доходи, отримані від здійснення операцій, які не дають права на застосовування спрощеної системи оподаткування, та застосувати до них ставку єдиного податку в розмірі 15 відсотків.

Кіровоградська ОДПІ наголошує, що реєстрація платником єдиного податку може бути анульована шляхом виключення з реєстру платників єдиного податку за рішенням контролюючого органу у разі наявності податкового боргу на кожне перше число місяця протягом двох послідовних кварталів – в останній день другого із двох послідовних кварталів.

1632Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: