Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 19 червня 2014
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2014/06/19/zamiljuvannja-ochei-vid-novoi-miskoi-vladi-vikonkom-vidmovivsja-znizhuvati-tarif-na-proizd-u-miskomu-transporti.htm
новини, 19 червня 2014

Замилювання очей від нової міської влади: виконком відмовився знижувати тариф на проїзд у міському транспорті

 Вчора  відбулося чергове засідання виконавчого комітету Кіровоградської міської ради. Першим питанням у порядку денному було погодження вартості разового проїзду одного пасажира на міських автобусних маршрутах загального користування (в розмірі 2 грн. 50 коп.).

Як вже повідомляв сайт «весь Кіровоград», у понеділок, 16 червня, на апаратній нараді секретар міської ради Іван Марковський заявив, що готуються необхідні документи, і з 20 червня тариф на проїзд у Кіровограді буде 2 гривні 50 копійок.

А сьогодні на початку засідання виконкому Іван Марковський повідомив, що 6 із 7 кіровоградських перевізників (крім ПП «Олікс», підприємство висунуло умову про відшкодування різниці у тарифах) підписали письмову угоду, в якій погодилися на тариф у розмірі 2,5 грн., що має діяти до 1 вересня нинішнього року. А за цей час Антимонопольний комітет має перевірити обґрунтованість тарифів.

Така заява викликала обурення у водіїв маршруток, які прийшли на засідання виконкому. За їх словами, керівники підприємств-перевізників ніяких угод не підписували, а якщо і підписали, то їх просто примусили.

А представник ПП «Олікс» повідомив, що вони теж підписали таку угоду через примус, але доклали до неї протокол розбіжностей, в якому вказано, що підприємство не бачить в угоді обґрунтування тарифу саме у розмірі 2,5 грн. Окрім того, на підписання цієї угоди вони мали час до 19 червня, а сьогодні лише 18, тож в проекті рішення виконкому їх немає у списку.

Представники інших підприємств-перевізників повідомили, що навіть тариф у 3 грн. був компромісним і обґрунтованим на той час, коли приймався. Нині ж економічна ситуація знову змінилася, тож скоро перевізники подаватимуть нові документи, згідно з якими у вересні тарифи у місті вже можуть становити 4 грн.

Питання по тарифах на виконкомі обговорювалося майже годину. В результаті було поставлене на голосування. Тариф у розмірі 2,5 грн. підтримали три члени виконкому: Іван Марковський, Віктор Халявка та Олександр Цертій.

Виникає питання: якщо перевізники погодилися на тариф у розмірі 2,5 грн., то чому члени виконкому не підтримали цей проект рішення? Очевидно, що тут має місце певна змова і нова влада «має за дурнів» громадськість міста.

1426Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: