Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 13 червня 2014
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2014/06/13/v-kirovogradi-vidbuvsja-oblasnii-festival-druzhin-junih-pozhezhnih.htm
новини, 13 червня 2014

В Кіровограді відбувся обласний фестиваль дружин юних пожежних

У цьогорічному фестивалі, який пройшов у обласному академічному музично-драматичному театрі ім. М.Л. Кропивницького взяли участь 6 команд-переможниць районних, міських та зональних етапів. Головне завдання команд було переконати у перевагах безпечного способу життя. Діти щиро і безпосередньо, з артистизмом і гумором, не нав’язуючи стереотипів, говорили про необхідність дотримання правил безпечного поводження у будь-якій сфері життя, повідомляється на сайті Кіровоградської ОДА.

Проведення свята на високому рівні стало можливим завдяки тісній співпраці Управління ДСНС в області, управління молоді та спорту, департаменту освіти і науки, департаменту культури, туризму і культурної спадщини обласної державної адміністрації, обласної організації Товариства Червоного Хреста та Добровільного пожежного товариства, а також ПрАТ "Українська пожежно-страхова компанія".

Варто сказати, що хоча конкурсанти й жартували та посміхались зі сцени, їх танці були запальними, а виступи – блискавичними та дотепними, випробування вони пройшли серйозне, гідне навіть дорослих рятувальників, адже змагання тривали цілий день: спочатку – яскрава естрадна частина, а потім учасники демонстрували вміння надавати першу допомогу, в'язати вузли, розрізняти їстівні та отруйні гриби, приборкувати умовний вогонь у конкурсі "Влучний ствольщик" під час практичної частини фестивалю, яка відбувалась вже не в театрі, а на базі обласного центру туризму, краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді.

Перше місце здобула команда "Лицарі порятунку" з Долинської, "срібло" завоювали дівчата з команди "Фенікс" із Бобринця, третє місце посів "Рятівний патруль" із Новоукраїнки. Крім того, кожного учасника фестивалю відзначили заохочувальними подарунками від організаторів фестивалю.

- Маю надію, що запалу, веселого настрою та позитиву учасникам вистачить до наступного року, щоб знову взяти участь у фестивалі чи допомогти молодшим юним рятівникам, - зазначила начальник відділу з питань молодіжної політики управління молоді та спорту Ірина Глобенко. - Та, головне, що знання, отримані вами вже сьогодні - залишаться на все життя.

1603Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: