Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 13 червня 2014
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2014/06/13/serpokrilov-nezvazhajuchi-na-neprosti-pogodni-umovi-e-usi-pidstavi-zibrati-v-oblasti-garnii-vrozhai-rannih-zernovih-kultur.htm
новини, 13 червня 2014

Серпокрилов: Незважаючи на непрості погодні умови є усі підстави зібрати в області гарний врожай ранніх зернових культур

Сьогодні перший заступник голови Кіровоградської обласної державної адміністрації взяв участь у науково-практичному семінарі "Особливості збирання та підготовки до збирання врожаю ранніх зернових культур в умовах 2014-го року" на базі Кіровоградської державної сільськогосподарської дослідної станції НААН у Созонівці.

Звертаючись до учасників науково-практичного семінару Віктор Серпокрилов відзначив, що погодні умови нинішнього року відчутно вплинули на умови збирання ранніх зернових, та, відповідно, на майбутній врожай. 

Кіровоградські науковці констатують, що тривалі опади, які останнім часом мали місце на території нашого регіону, подекуди, зі зливами, градом та буревіями призвели до полягання значних площ ранніх зернових, особливо у центральних районах Кіровоградщини. 

Крім того, надлишок вологи у ґрунті призвів до прискорення процесу вегетації зернових, а це, у свою чергу, прискорить початок їх збору на 1,5-2 тижні раніше від запланованих строків. Отже, на переконання науковців, аграрії Кіровоградщини вже повинні бути напоготові, адже у деяких районах сусідньої Миколаївської області вже розпочали збір ранніх сортів озимого ячменю.

Однак, незважаючи на непрості погодні умови нинішнього року, Віктор Серпокрилов висловив сподівання, що нашим аграріям вдасться зібрати добрий врожай. У значній мірі, дякуючи гарній матеріально-технічній підготовці до проведення збиральної кампанії, а також завдяки широкому застосуванню новітніх наукових досягнень та технологій в агротехнічній сфері. 

У значній мірі, саме завдяки цьому, на переконання Віктора Серпокрилова, аграрії Кіровоградщини вже п’ятий рік поспіль збирають одні з найвищих врожаїв у державі.

– Нинішнього року в області посіяно 425 тисяч гектарів ранніх зернових. Це майже четверта частина усієї ріллі на території області. Отже нинішнього року є усі шанси отримати врожай ранніх зернових культур, як у минулому році – в обсязі більше 1,2 млн. тонн. Прогнози наших аграріїв й науковців на сьогодні досить оптимістичні, тож, сподіваюсь, що цього року нам також вдасться закріпити цей результат, – підкреслив перший заступник голови облдержадміністрації.

2010Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: