Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 13 червня 2014
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2014/06/13/prokuratura-oskarzhila-zvilnennja-lozinskogo-jakii-ubiv-meshkantsja-kirovogradschini-iogo-znovu-zatrimali.htm
новини, 13 червня 2014

Прокуратура оскаржила звільнення Лозинського, який убив мешканця Кіровоградщини. Його знову затримали

Прокуратура Київської області внесла апеляційну скаргу на ухвалу Бориспільського міськрайонного суду про звільнення з в’язниці Віктора Лозинського за станом здоров’я, пише "Українська правда".

Прокуратура вважає таке рішення суду незаконним у зв’язку з тим, що у суді не доведено, що захворювання, зазначені у медичній документації відносно засудженого, становлять загрозу його життю та унеможливлюють подальше перебування у місцях позбавлення волі.

"Разом з тим, судом не було задоволено клопотання прокуратури про виклик в суд експертів, які б могли надати додаткові пояснення про стан здоров’я Лозинського та можливість його лікування в колонії", - заявляє прокуратура.

Крім того, прокуратура вважає, що виправна установа незаконно випустила засудженого, оскільки, державним обвинуваченням у визначені законом строки внесено апеляцію, а відтак ухвала суду не набрала чинності.

За вказаним фактом прокуратура Київської області розпочала кримінальне провадження відносно посадових осіб Бориспільської виправної колонії №119 за ч. 1 ст. 367 Кримінального кодексу України (службова недбалість).

Як відомо, 16 червня 2009 року на території мисливських угідь Лозинський застрелив мешканця Кіровоградської області Валерія Олійника нібито за вторгнення в його володіння.

Це сталося у присутності друзів тоді ще народного депутата Лозинського – тодішнього прокурора Голованівського району Кіровоградської області Євгена Горбенка і тодішнього начальника Голованівського райвідділу міліції Михайла Ковальського.

У квітні 2011 року Дніпровський районний суд Києва засудив екс-депутата до 15 років позбавлення волі (починаючи з березня 2010 року) за вбивство Олійника.

Навесні 2012 року Апеляційний суд Києва пом'якшив вирок Лозинському, призначивши йому нове покарання у вигляді 14 років позбавлення волі.

Згодом Вищий спеціалізований суд з цивільних і кримінальних справах пом'якшив вирок Лозинському, скоротивши термін позбавлення волі до 10 років.

11 червня 2014 року стало відомо, що Лозинський достроково вийшов із в'язниці "за станом здоров'я".

А сьогодні ЗМІ повідомляють, що екс-депутата Віктора Лозинського, якого суд достроково випустив на волю, затримала міліція.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав глава МВС Арсен Аваков.

"Спеціальна група кримінального розшуку МВС затримала кілька хвилин тому Віктора Лозинського", - повідомив міністр.

1882Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: