Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 4 червня 2014
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2014/06/04/pravoohorontsi-nakrili-narkokartel.htm
новини, 4 червня 2014

Правоохоронці накрили наркокартель

Працівники міліції викрили зловмисників, які виготовляли та розповсюджували опій.

Про це Новинам Кіровоградщини повідомили у СЗГ УМВС України в області.

Ними виявилися троє жителів селища Олександрівки, що на Кіровоградщині, віком 35, 41 та 42 роки. За місцем проживання підозрюваних правоохоронці вилучили посуд і пристрої для виготовлення наркотичного засобу та 30 мл готового зілля, а на присадибній ділянці - понад 300 нарковмісних рослин.

Двоє з трьох підозрюваних перебували у родинних зв’язках. Правоохоронці задокументували злочинну діяльність подружжя у ході кількох оперативних закупок. Допомагав підприємливим жителям районного центру виготовляти опій їх знайомий.

Під час проведення обшуку у помешканнях зловмисників працівники міліції виявили металевий прес, посуд, макову соломку вагою близько 150 г, розфасовану у поліпропіленові пакети, 30 мл опію, близько 100 мл прекурсору, ампули з речовиною прозорого кольору, а також бинти, шприци та пляшки з нашаруваннями речовини коричневого кольору та понад 1450 гривень.

Крім того, на присадибній ділянці подружжя було виявлено незаконні посіви маку у загальній кількості 315 рослин.

Вилучені речовини, пристрої та рослини направлено для дослідження до НДЕКЦ при УМВС в області.

Від продажу готового зілля зловмисники могли б отримати прибуток у сумі близько 9 тисяч гривень. Та їх планам завадили правоохоронці.

Відносно вказаних осіб відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України, – повідомив начальник відділу боротьби з незаконним обігом наркотиків УМВС в області Руслан Нагорний. – Стосовно однієї особи наразі обрано міру запобіжного заходу у вигляді арешту.

Слідство триває.

Правоохоронці перевіряють причетність підозрюваних до скоєння низки інших злочинів, пов’язаних із незаконним обігом наркотиків.


1789Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: