Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 25 березня 2014
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2014/03/25/oleksandr-petik-rosija-z-samogo-pochatku-ne-bula-schiroju-koli-planuvala-pobudovu-zavodu-jadernogo-paliva.htm
новини, 25 березня 2014

Олександр Петік: Росія з самого початку не була щирою, коли планувала побудову заводу ядерного палива

Як вже повідомляв сайт «весь Кіровоград», сьогодні відбулася перша прес-конференція нового голови Кіровоградської ОДА. Більш, ніж півтори години, Олександр Петік відповідав на запитання місцевих журналістів.

Журналістів, зокрема, цікавила подальша доля заводу з виробництва ядерного палива, що будується на Кіровоградщині.Нагадаємо, що угоду про спорудження спільного підприємства з фабрикації ядерного палива для реакторів типу ВВЕР-1000 у селищі Смоліне у Кіровоградській області російська компанія «ТВЕЛ» та український державний концерн «Ядерне паливо» підписали ще в жовтні 2010 року. Україна мала отримати в цьому підприємстві 50% +1 акцію, технологію ж нашій державі мали передати лише 2020-го року.

Олександр Петік цю ситуацію прокоментував так: «Росія з самого початку не була щирою, коли планувала побудову заводу. Була використана агресивна тактика по витісненню конкурентів, зокрема американців. Наразі цей проект повністю анульовано і його необхідно включити в співпрацю з країнами Європи та США. І я не впевнений, що це буде в Смоліному, це можуть бути і Жовті Води. Для нас головне, щоб на цій території відбувалася і переробка, от за це і будемо боротися».

Кілька слів голова Кіровоградської ОДА сказав і про аеродром в Канатовому. За його словами, у зв’язку з тимчасовою втратою деяких українських аеродромів, Канатове може стати необхідним.

2248Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: