Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 19 березня 2014
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2014/03/19/starshii-ofitser-oblasnogo-viiskomatu-na-sogodni-mi-ne-maemo-zhodnogo-vipadku-uhiljannja-vid-prizovu.htm
новини, 19 березня 2014

Старший офіцер обласного військомату: На сьогодні ми не маємо жодного випадку ухиляння від призову

Як вже повідомлялося у ЗМІ, у зв’язку з останніми подіями, що розвиваються в Україні, в державі було оголошено про часткову мобілізацію. До військових комісаріатів вирушили добровольці аби залишити свої контакти на випадок потреби поповнити військові частини.

Минулого тижня  сайт «весь Кіровоград» також повідомляв, що на сотнях російських інформаційних (правда, скоріше, пропагандистських) сайтах, з'явилася інформація про те, що російські військові збили в Криму американський безпілотник. І, на думку "фантазерів-авторів" цієї новини, вилетів він з нашого Кіровограда, куди, як виявилося, ще на початку березня з Баварії була перекинута 66-а американська розвідувальна бригада.

В коментарі сайту «весь Кіровоград» Іван Саченко, старший офіцер відділу обліково-мобілізаційної роботи Кіровоградського обласного військового комісаріату, підполковник повідомив: «Нині відбуваються провокації з усіх сторін. Я повідомляю, що якби ці групи були на нашій території, ми б про них знали, тому інформація є не достовірною».

Іван Саченко також розповів, що нині продовжується формуватися національна гвардія. При отриманні повісток, кожен зобов’язаний з’явитися до військкомату. Забороняється змінювати місце проживання без дозволу військового комісара. За неявку по повістці, передбачено штраф від 80 до 119 грн. за ухилення від мобілізації, можуть позбавити волі на строк від 2 до 5 років. Наразі ж таких випадків не зафіксовано, ніхто від своїх обов’язків не ухиляється.

За словами Івана Саченка, на території області не відбувається ніяких бойових дій. Що ж стосується добровольців, то за два тижні, до військових комісаріатів області звернулися чимало осіб, які виявили бажання та готовність у разі чого поповнити лави армії. Всі вони залишили свої контакти. Наразі ж навчання серед цих осіб не проводиться, але близько 40 % з них є військовозобов’язаними.

2105Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: