Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 18 грудня 2013
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2013/12/18/oleksii-suhomlin-komentue-situatsiju.htm
новини, 18 грудня 2013

Микола Сухомлин коментує ситуацію

Московські домовленості Президента України суттєво підсилять спільні економічні проекти і не завадять нашому євроінтеграційному курсу – так коментує результати робочого візиту Віктора Януковича до Москви Микола Сухомлин, знаний на Кіровоградщині керівник, кандидат економічних наук.

 

Такого напрямку перемовини між президентами двох великих країн – партнерів завжди варто оцінювати масшабно – що це дасть країнам? Ілокально – що це дасть території чи галузі, чи підприємству?

Безумовно, протистояння у торгово-економічних стосунках, що має місце упродовж нинішнього року між Україною і Росією, нікому нічого позитивного не додало. Україна це сильно відчула, Росія це зрозуміла.

Тому результати домовленості і півтора десятка зафіксованих документів, серед яких суттєва знижка ціни на газ, реанімація стратегічних проектів у транспортному машинобудуванні, літакобудуванні, енергетичному машинобудуванні, а також врегулювання торговельних відносин – це стратегічні вектори розвитку економіки, як всієї держави, так і кожного регіону зокрема.

Лише в нашій області такі потужні галузі як уранова, сільськогосподарське машинобудування, металургійна промисловість левову частку виробленого експортують на ринки Росії. Варто пам'ятати, що такі заводи як "Креатив", "Червона зірка", шахти, "Ятрань" формують бюджет всього регіону, а це добробут тисяч сімей, це – перспектива розвитку області.

Тому і можливість отримання солідного кредиту у 15 мільярдів доларів, і припинення торгових воєн, і суттєва знижка ціни на газ, і окреслені вище життєво важливі економічні угоди дають можливість нашій країні подолати наслідки економічної кризи і значно впевненіше рухатися в обраному європейському напрямку.

 

 

3271Перегляд
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: