Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 17 липня 2013
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2013/07/17/kostjantin-pozhidaev-zaklikae-skarzhitis-na-militsioneriv-na-garjachu-liniju.htm
новини, 17 липня 2013

Костянтин Пожидаєв закликає скаржитись на міліціонерів на гарячу лінію

Ставлення до порушників дисципліни і законності серед правоохоронців озвучив начальник Управління МВС України в Кіровоградській області генерал-майор міліції Костянтин Пожидаєв під час прес-конференції для представників засобів масової інформації, яка відбулася сьогодні, 17 липня.

Костянтин Миколайович повідомив присутнім результати службового розслідування стосовно подій у Врадіївці, які були озвучені на колегії МВС України. З органів внутрішніх справ звільнено 12 працівників міліції Миколаївської області, трьох – звільнено із займаних посад, ще трьох – попереджено про неповну посадову відповідність.

Очільник відомства зазначив, що реагування на подібні факти як з боку МВС, так і УМВС в області, є категоричним і принциповим – негайне звільнення винних осіб з органів внутрішніх справ та притягнення їх до відповідальності згідно чинного законодавства.

Костянтин Миколайович наголосив, що питання дотримання дисципліни та законності особовим складом перебуває на його особистому контролі.

Також начальник УМВС нагадав про те, що в Управлінні МВС України в Кіровоградській області близько двох років успішно функціонує гаряча лінія «Громадянська позиція». Її номер – 0-800-509-102. Тож, якщо у громадян є інформація про неправомірні дії працівників міліції, вони завжди можуть звернутися до УМВС не лише з заявою, але й повідомити про такі факти у телефонному режимі. Усі ці звернення керівник міліції Кіровоградщини розглядає особисто.

У продовження прес-конференції Костянтин Пожидаєв розповів журналістам про результати роботи органів внутрішніх справ області за шість місяців поточного року.

Зокрема, зазначив, що з початку року у регіоні зменшилась кількість злочинів: на 10%тяжких та особливо тяжких, на 35% – скоєних неповнолітніми, на 37% – скоєних раніше судимими особами. Також на 35% менше зареєстровано фактів нанесення тілесних ушкоджень, на 6% покращилось розкриття розбійних нападів.

Працівниками міліції регіону протягом першого півріччя 2013 року розкрито 37 вбивств, 30 фактів нанесення ТТУ, що призвели до смерті потерпілих, 36 – розбійних нападів 121 пограбування, 23 хуліганства, 89 – шахрайств, понад 1160 майнових злочинів.

За фактами незаконногоповодження зі зброєю, боєприпасами та вибуховими речовинами повідомлено про підозру 53 особам. Із незаконного обігу вилучено 67 одиниць зброї, 153 одиниці – за порушення правил їх зберігання та використання, також вилучено близько 660 набоїв.

У напрямку боротьби з наркозлочинністю з початку року виявлено 648 кримінальних правопорушень. Із незаконного обігу вилучено близько 43 кг наркотичних засобів та психотропних речовин. Задокументовано злочину діяльність 27 наркозбувачів.

Протягом шести місяців до органів внутрішніх справ надійшло 97 заяв та повідомлень про зникнення 101 дитини, з них 8 – вихованці інтернатів. Протягом доби розшукано 97 дітей, за чотирма фактами було відкрито кримінальні провадження (за ст. 115 КК України – вбивство), але згодом усіх дітей знайшли здоровими та неушкодженими.

Працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю задокументували 19 таких фактів порушень закону України «Про заборону грального бізнесу». З обігу вилучено 72 одиниці грального обладнання, на суму понад 450 тисяч гривень. Також вилучено понад 30 тисяч готівки, отриманого внаслідок злочинної діяльності у цій сфері.

З початку року дільничними області викрито понад 1090 кримінальних правопорушень. На обліку ДІМ перебуває 10 345 осіб. Серед них сімейні дебошири, раніше судимі, особи, схильні до правопорушень.

Підрозділами ДАІприпинено понад 27 тисяч порушень правил безпеки дорожнього руху. З них більше 4 тисяч – факти керування транспортними засобами у стані алкогольного сп’яніння.

На території регіону з початку року зареєстровано 140 дорожньо-транспортних пригод, в яких постраждали люди (з них 39 – загинуло, 159 –отримали травми). Зареєстровано 50 фактів незаконних заволодінь транспортними засобами. По 31 кримінальному порушенню особам повідомлено про підозру.

Також начальник УМВС розповів про те, що кожен керівник міськрайоргану міліції отримав завдання найближчим часом провести дні відкритих дверей у підпорядкованих підрозділах, а сам він у всіх районах області проведе виїзні особисті прийоми громадян. Вже завтра планує відвідати Новоархангельськ.

Наприкінці зустрічі з представниками ЗМІ Костянтин Миколайович відповів на їх запитання, а також закликав журналістів до подальшої плідної співпраці та об’єктивного і неупередженого з їх боку висвітлення інформації про роботу міліції Кіровоградщини.

СЗГ УМВС в області

4064Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: