Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 21 березня 2013
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2013/03/21/u-kirovogradskii-oblasti-zhive-naistarshii-patsient-genialnogo-likarja.htm
новини, 21 березня 2013

У Кіровоградській області живе найстарший пацієнт геніального лікаря

 

У Кіровоградській області живе найстарший пацієнт Амосова пише 1+1. Нормальне життя у нього почалося лише з 16  років, після зустрічі з Амосовим. Оперувати потрійну ваду серця і нині - найвищий пілотаж в кардіохірургії, а тоді здавалося неймовірним. Серце, відремонтоване Амосовим, без збоїв працює вже 50 років. 

Мешканець Кіровоградщини - один з більш ніж 10 тисяч людей, що пройшли крізь руки Миколи Амосова і яких зараз шукає ініціативна група, що власним коштом почала знімати документальний фільм.  Для зйомок фільму шукають тих, кому Амосов змінив життя, хто ходив на його лекції, фотографії хірурга, чи речі, пов‘язані з ним.

 

 

Довідково: Микола Михайлович Амосов народився 6 грудня 1913 року у Вологодській області. Амосов — український лікар, учений в галузі медицини, біокібернетики; дійсний член НАНУ, директор Інституту серцево-судинної хірургії. У 2008 році він був визнаний другим після Ярослава Мудрого великим українцем за результатами опитування громадської думки “Великі українці”.

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

4085Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: