Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 8 лютого 2013
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2013/02/08/kitaiski-avto-stajut-populjarnishi-prichomu-za-rahunok-rosiiskoi-lada.htm
новини, 8 лютого 2013

Китайські авто стають популярніші, причому, за рахунок російської Lada

У січні ринок нових легкових автомобілів в Україні скоротився на 17,5%. Утримати продажі на рівні минулого року вдалося лише ліченим одиницям трейдерів. Як повідомляє «AUTO-Consulting», якщо в попередні місяці острівцем стабільності залишалися преміальні бренди, то перший місяць нового року не залишив жодних ілюзій.

Лідерство на ринку, як і рік тому, зберігає Hyundai, але буквально за крок від нього китайська Geely, яка минулого місяця вже очолювала український авторинок. Китайські автомобілі набирають популярності, причому в першу чергу, за рахунок російської Lada.

Нагадаємо, що у Кіровограді минулого року відкрилися салони з продажу авто марок "Тойота" та "Пежо", а салон "Автолідер-Кіровоград" незабаром презентуватиме нове авто від "Сітроен".

У січні збільшилися продажі Nissan. У підсумку цей японський бренд опинився на 4-й позиції на ринку. Так високо Nissan ще не забирався. У свою чергу, дилери ЗАЗу не можуть похвалитися продажами - вони знизилися на 30%. Зі спадом фінішували і Volkswagen, Kia, Toyota. І тільки у Skoda невелика плюсова динаміка. Замикає топ-10 брендів на ринку Ford.

У сегменті преміум лідерство утримує Mercedes-Benz, але і йому вдалося закінчити січень з позитивним результатів. Головні конкуренти - Audi та BMW фінішували зі спадом продажів. Показав негативний результат і Lexus. І тільки Land Rover та Volvo змогли в скрутному січні приростити показники.

Непримиренна боротьба продовжується і в стані китайських виробників. Якщо Geely вже щосили претендує на лідерство на всьому ринку, то Chery втрачати позиції. У січні цей бренд скоротив свої продажі майже в 2 рази, проти результату рік тому. Але навіть із таким спадом, найближчі конкуренти ще не загрожують. Немає остаточної ясності з тим, хто ж буде №3 серед китайських виробників. Great Wall нарощує збут, але лише на лічені одиниці випереджає BYD.

Як повідомляли «Коментарі», за підсумками 2012 року на ринку автомобілів найбільше зростання продажів спостерігалося в ціновому сегменті від 35 тисяч євро. А продажі в ціновій категорії 15-22 тис. євро зросли найменше. 

3616Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: