Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 29 січня 2013
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2013/01/29/istorija-teatru-vid-jarmarkovogo-balaganu-do-mistetstva-hhi-stolittja.htm
новини, 29 січня 2013

Історія театру: Від ярмаркового балагану - до мистецтва ХХІ століття

У вівторок, 5-го лютого у краєзнавчому музеї М. Кропивницького відбудеться презентація виставки «Від ярмаркового балагану до мистецтва ХХІ століття», присвяченої історії українського театру. Значна частина експозиції побудована на місцевому матеріалі і розповідає про театральну історію Кіровоградщини, видатних митців-земляків М.Кропивницького, родину Тобілевичів та їх послідовників.

В офіційній частині візьмуть участь директор Кіровоградського обласного краєзнавчого музею Наталія Агапєєва, головний режисер Кіровоградського академічного обласного українського музично-драматичного театру ім. М.Л.Кропивницького Євген Курман, керівник літературно-драматургічної частини Кіровоградського академічного обласного театру ляльок Наталія Педько.

У художній частині за участю акторів Кіровоградського академічного обласного українського музично-драматичного театру ім. М.Л.Кропивницького глядачі почують: поетичну композицію, присвячену корифеям театру у виконанні заслуженої артистки України Вікторії Майстренко; уривок з моно вистави «Канікули Кропа» у виконанні заслуженого артиста України Юрія Жеребцова.

У виконанні заслуженого артиста України Олександра Ярошенка прозвучить пісня Виборного, потім разом з актором Євгеном Скрипником та акомпаніатором Тетяною Свириденко, дует Петра і Миколи з вистави «Наталка Полтавка» І.Котляревського.

Презентація виставки має стати запрошенням до співпраці з вчителями шкіл, викладачами навчальних закладів міста і області з метою розширення знань про театральну культуру рідного краю, проведення спільних заходів з використанням новоствореної виставки.
Початок заходу о 13.00. Інформація за телефоном 22-14-79

4376Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: