Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 25 січня 2013
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2013/01/25/naidorozhchi-kvartiri-u-kievi-odesi-ta-lvovi-a-naideshevshi-u-kirovogradi.htm
новини, 25 січня 2013

Найдорожчі квартири у Києві, Одесі та Львові, а найдешевші - у Кіровограді

На січень 2013 року найнижчі ціни на житло в Україні у Кіровограді, Івано-Франківську та Сумах. Так, однокімнатну квартиру в Сумах можна купити в середньому за $ 24,2 тис. Як повідомили Корреспондент.biz аналітики порталу Slando, найдорожчими квартири виявилися у Києві, Одесі та Львові. Вартість однокімнатної квартири у столиці в середньому становить $ 69,2 тис., тоді як чотирикімнатне житло - $ 217,7 тис. 

Залежно від регіону ціна житла істотно відрізняється від середньоукраїнської. Так, менше ніж за $ 25 тис. можна придбати гостинку у Кіровограді, Івано-Франківську, Сумах та Ужгороді. Аналітики зазначають, що за ціною столичної однокімнатної квартири, яка в середньому коштує майже $ 70 тис., можна купити будинок десь на узбережжі Чорногорії.

За даними дослідження, середні ціни на квартири в Україні становлять: на однокімнатні квартири - $ 32,2 тис., на двокімнатні - $ 47,7 тис., на трикімнатні - $ 64,5 тис., чотирикімнатні - $ 79,9 тис.

Високі середні ціни на столичну нерухомість пояснюються не лише попитом, але й тим, що Київ - лідер в Україні за кількістю новобудов. А в нових будинках площа квартир істотно перевищує метраж аналогічних у хрущовках. Наприклад, у багатьох новобудовах однокімнатна квартира може мати площу більшу, ніж трикімнатна у хрущовці, а її ціна перевищувати $ 100 тис.

Раніше повідомлялося, що найбільш доступні ціни на оренду житла в Україні - у Чернігові, Чернівцях та Хмельницькому, тоді як найдорожча оренда житла виявлена в Києві, Одесі та Донецьку, пише сайт Щоденний Львів

4118Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: