Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 25 січня 2013
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2013/01/25/andrii-nikolaenko-podatkivtsi-u-roboti-majut-obirati-strategiju-partnersta.htm
новини, 25 січня 2013

Андрій Ніколаєнко: Податківці у роботі мають обирати стратегію партнерста

Сьогодні голова обласної державної адміністрації Андрій Ніколаєнко взяв участь у розширеному засіданні колегії ДПС у Кіровоградській області. У засіданні також взяли участь голова обласної ради Микола Ковальчук, Кіровоградський міський голова Олександр Саінсус, голова ДПС у Кіровоградській області Ігор Вірієнко, представники міжрайонних та об’єднаних державних податкових інспекцій з усієї області.

Звертаючись до податківців, керівник області відзначив, що серед пріоритетних завдань, які на цей рік визначив Президент України – децентралізація бюджетної системи. – Щоб досягти поставленої мети на рівні держави вдосконалюється нормативно-правова база, вводяться нові механізми. Зокрема, з нового року почав діяти податок на нерухоме майно, що дасть на рік додатково кілька мільярдів у бюджети міст, селищ та сіл по всій державі, у тому числі – у нашій області. Це реальний ресурс для інвестиційного розвитку територій і потужний резерв для фінансування місцевих проектів. Звісно, якщо всі будуть справно платити податки до місцевого бюджету, – відзначив Андрій Ніколаєнко.

– Я переконаний, що у взаємодії з податковою службою ми здатні знайти важелі впливу на тих суб’єктів господарювання, які ухиляються від сплати податків, – наголосив очільник області, звертаючись до податківців.

Серед ключових напрямків, які також окреслив керівник області: боротьба з корупцією та зниження фіскального тиску на підприємців, зокрема, зменшення кількості невиправданих перевірок з боку податкових служб. Разом з тим він наголосив на необхідності пошуку стимулів, про партнерську взаємодію, співпрацю та підтримку ініціатив чесних платників податків. – Саме вони наповнюють бюджети нашого регіону та держави, створюють на Кіровоградщині робочі місця, вкладають кошти у модернізацію виробництва та, врешті-решт, виконання багатьох соціальних проектів, – підкреслив голова ОДА.

– За час дії програми «Центральний регіон-2015» ми зробили чимало кроків у цьому напрямку – щоб підприємства, які справно працюють у районах і платять податки, мали нашу підтримку і розуміння. Це одна із підвалин обласної програми «Купуй кіровоградське!», стимул для притоку інвестицій як у міста та районні центри, так і у невеликі села. Зрозуміло, що лише при ефективній співпраці бізнесу і податківців ми матимемо позитивний результат у розрізі всієї області, – наголосив Андрій Ніколаєнко.

У цьому контексті кіровоградський міський голова Олександр Саінсус навів приклад «Червоної Зірки», яка свого часу опинилася на межі банкрутства, але саме завдяки взаєморозумінню, яке було досягнуто між керівництвом підприємства та податківцями, вдалося відновити роботу підприємства, яке на сьогодні є одним з флагманів з виробництва сільськогосподарської техніки, де створено сотні робочих місць, сплачуються податки до державного та обласного бюджетів.

– Толерантність, зменшення фіскального тиску та конструктивний діалог – завдяки цим трьом складовим влада, податківці та бізнес більш ефективно робитимуть спільну справу, розвиваючи Кіровоградщину і забезпечуючи добробут громадян, – підкреслив Андрій Ніколаєнко.

3713Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: