Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 20 червня 2012
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2012/06/20/kirovogradski-mittsi-znjali-videoklip.htm
новини, 20 червня 2012

Кіровоградські митці зняли відеокліп

На початку червня десяток кіровоградських митців взяли участь у пленері «Перлина Закарпаття», що відбувся за партнерської підтримки санаторію «Гірська Тиса».

Мальовнича природа Рахівського району та околиць села Кваси не тільки надихали кіровоградців на написання живописних полотен, у результа чого створено понад два десятки робіт, але й спонукали до створення фотографій та навіть кліпу на пісню Катерини Соломєєвої.

Нагадаємо, що пленер (від французького «відкрите повітря») – це стиль живопису, народжений наприкінці ХІХ століття завдяки розвитку руху реалістів та імпресіоністів у Франції. Імпресіонізм - художній метод, який заснований на принципі безпосередньої фіксації вражень, спостережень. Основний стильовий принцип імпресіонізму - це зображення не самого предмета, а враження від нього. Імпресіоністи змінили традицію писати картини в майстерні і вийшли на природу з метою вивчення колірних закономірностей різних її станів.

Пленерний живопис є вільним, «незакінченою» стилем, який за суттю своєю є наслідком роботи в техніці живопису «алла прима» (у перекладі з латинської мови «на перший погляд») і означає спонтанну живопис пастозное фарбою (щільним її шаром), з передачею образу природи на полотно або загрунтований картон протягом одного сеансу. Це дуже підходящий спосіб роботи на пленері з причини швидкої зміни освітлення і стану природи!

4664Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: