Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: афіша
Автор: Кіровоградська обласна бібліотека для юнацтва
Дата: 2 вересня 2016
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/poster/2016/09/02/afisha-biblioteki-dlja-junatstva-5-11-veresnja-.htm
афіша, 2 вересня 2016

Афіша бібліотеки для юнацтва (5-11 вересня)

Кіровоградська обласна бібліотека для юнацтва


Кіровоградська обласна бібліотека для юнацтва запрошує на різноманітні заходи.


Книжкові виставки:


З 5 вересня у відділі популяризації книги відкриється книжкова виставка «Бабин Яр: без права на забуття». Виставка присвячена 75-річчю трагедії Бабиного Яру.


Під час німецької окупації Києва у 1941—1943 роках Бабин Яр став місцем масових розстрілів німецькими окупантами мирного населення і радянських військовополонених; євреїв та циган, а також партійних та радянських активістів, підпільників, членів Організації Українських Націоналістів, заручників, «саботажників», порушників комендантської години та інших. Лише за два дні 29 та 30 вересня 1941-го року там розстріляли майже 34 тисячі євреїв. У різних публікаціях даються різні цифри загальної кількості знищених у Бабиному Яру — приблизно від 70 тисяч до 200 тисяч осіб.


З 9 вересня у відділі мистецтв працюватиме книжкова виставка «Історія та сучасність українського кіно». Виставка присвячена Дню українського кіно, який в Україні відзначається щорічно, другої суботи вересня.


Історія українського кінематографа почалася у вересні 1896 року в місті Харкові, де фотограф Альфред Федецький зняв кілька короткометражних документальних сюжетів, а в грудні в Харківському оперному театрі він же влаштував перший публічний кіносеанс у Російській імперії. 1930-й рік був ознаменований показом першого звукового фільму «Симфонія Донбасу» режисера Д. Вертова.


Більше інформації про історію та реалії українського кінематографа дізнаються усі відвідувачі виставки.


Масові заходи:


8 вересня о 10.30 працівники відділу сприяння технічній творчості молоді запрошують на пізнавальну екскурсію бібліотекою.


Приміщення в якому знаходиться Кіровоградська обласна бібліотека для юнацтва, є пам’яткою архітектури кінця ХІХ ст. В різні часи тут розташовувалися житловий будинок, молочний та овочевий магазини, готель та навіть німецька комендатура. 


Будівля має свою, цікаву історію та легенди про які дізнаються усі учасники екскурсії.

           

  

Час та дата проведення заходів може змінюватись. За докладною інформацією звертайтеся до обласної бібліотеки для юнацтва: тел. 0954712767 – Букач Тетяна Станіславівна – завідувач сектором соціокультурної діяльності; 0505699007 – Корінь Христина Володимирівна – головний бібліотекар сектору соціокультурної діяльності

           

Адреса: вул. Декабристів 6\15, тел. 22-66-01.


Працюємо з 9.00 до 18.00  щоденно, вихідний - субота.


3003Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: