Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: афіша
Автор: Кіровоградська обласна універсальна наукова бібліотека ім. Д. Чижевського
Дата: 19 серпня 2016
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/poster/2016/08/19/anons-zahodiv-biblioteki-im-chizhevskogo-22-28-serpnja-.htm
афіша, 19 серпня 2016

Анонс заходів бібліотеки ім. Чижевського (22 – 28 серпня)

Кіровоградська обласна універсальна наукова бібліотека ім. Д. Чижевського


Наближається найважливіше свято нашої державності – величний та  урочистий День незалежності України. Тож, 22 серпня, до 25-ї річниці  Дня незалежності України ОУНБ ім.Д.І. Чижевського підготувала святкову програму, в якій заплановані заходи.


О 14.30 презентація проекту «Герой у моїй родині: виборюючи незалежність». 


Запрошуємо до участі в проекті родини міста та області, чиї долі пов’язані з розбудовою незалежності України -  двадцятип’ятирічні поступи до становлення її державності. Пропонуємо протягом серпня – листопада 2016 року зареєструватися в проекті на сайті обласної бібліотеки ім. Д. Чижевського та розповісти про Героя  своєї родини!


О 15.00 у відділі мистецтв бібліотеки розпочнеться показ фільмів в режимі нон-стоп. Відвідувачі зможуть переглянути документальні фільми останніх років про незалежну Україну, у тому числі фільм О. Жовни «Милі мої українці» .


В цей же час в холі І поверху стартує поетична акція «Рядки, що носимо в серці». Кожен бажаючий зможе занотувати найулюбленіші рядки віршів чи прози про Україну на символічному полотні. В такий спосіб буде створено незвичайну «віршовану» вишиванку.  А учасники театр-студії «Палата №6» додадуть святкового настрою, зачитуючи уголос поезію. Найсміливіші гості свята зможуть до них приєднатися. 


Протягом усієї програми в холі буде працювати виставка-панорама книг, виданих за часів незалежності. На виставці будуть представлені кращі видання за останні 25 років. Також будуть презентовані  українські аудіокниги з фонду бібліотеки.


Всеукраїнська акція «Бібліотека українського воїна» продовжується. Запрошуємо усіх гостей та жителів міста долучитися до неї, прийти 22 серпня до бібліотеки ім.Д.Чижевського і подарувати книгу для «Бібліотеки українського воїна».


Книжкові виставки. Розгортаються відкриті перегляди нової літератури, присвячені Дню незалежності: у відділі абонемента відкритий перегляд “Україно моя, ти одна, як життя”; у відділі обслуговування користувачів книжкова виставка “Хай квітне щаслива моя Україна ”. Продовжують працювати книжкові виставки: до 160-річчя від дня народження І.Я. Франка   «Стежками Івана Франка» (відділ обслуговування користувачів), у відділі краєзнавства - «Марко Лукич Кропивницький». 


Художні та інші виставки. До Дня незалежності у відділі краєзнавства працює виставка  «Рушникові доріжки». У відділі документів з економічних, технічних та природничих наук розпочинає роботу персональна виставка Марка Черечечі. На виставці представлені майже 20 робіт 8- річного художника, виконані в змішаних техніках: гуаш,  гратографія.  


Шаховий турнір. 27 серпня у суботу  о 10.00 у відділі обслуговування користувачів відбудеться шаховий турнір серед відвідувачів бібліотеки. Вхід – вільний. 


Безкоштовне вивчення англійської мови. Рік англійської мови в Україні триває. Відділ документів іноземними мовами обласної бібліотеки ім. Д. Чижевського запрошує на серпневі засідання клубу розмовної англійської мови.


Літній читальний зал.


В суботу, 27 серпня, з 16.00 до 19.00 у парку відпочинку «Ковалівський» працюватиме літній читальний зал «Бібліотека під зеленими вітрилами».  Цієї суботи відбудеться презентація детективного роману Конана Дойла «Етюд у ясно-червоних кольорах». Саме цей твір вперше знайомить читача з улюбленим героєм  детектива-любителя Шерлока Холмса. Запрошуємо поринути в світ детективних пригод Шерлока Холмса і доктора Ватсона.


ВХІД НА БІБЛІОТЕЧНІ ЗАХОДИ — ВІЛЬНИЙ


Деталі в розділі “Що нового”.

                    

Адреса: м. Кропивницький, вул. Велика Перспективна, 24.


3566Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: