Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: афіша
Автор: Кіровоградська обласна універсальна наукова бібліотека ім. Д.І.Чижевського
Дата: 21 червня 2016
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/poster/2016/06/21/vidbudetsja-tvorcha-zustrich-z-olgoju-polevinoju.htm
афіша, 21 червня 2016

Відбудеться творча зустріч з Ольгою Полєвіною

Кіровоградська обласна універсальна наукова бібліотека ім. Д.І.Чижевського


22 червня о 16.00 у відділі краєзнавства ОУНБ ім. Д.І.Чижевського відбудеться  творча зустріч із поетесою, прозаїком, публіцистом, перекладачем, лауреатом багатьох літературних конкурсів, автором великої кількості публікацій, членом Національної спілки письменників України Ольгою Полєвіною.


Запрошуємо на творчу зустріч з Ольгою Полєвіною до відділу краєзнавства обласної бібліотеки ім. Д.І.Чижевського за адресою: м. Кіровоград, вул. Велика Перспективна, 24. 


Вхід – вільний.


Біографічна довідка: Полєвіна Ольга Миколаївна - поетеса, прозаїк, перекладач, літературний критик, публіцист. Народилася в Кіровограді 24 липня 1959 р. Закінчила музичне училище і музично-педагогічний факультет Кіровоградського педінституту ім. О.С.Пушкіна (тепер державний педагогічний університет                  ім. Володимира Винниченка). Викладала в музичних школах Кіровограда. З 2007 року - директор Кіровоградської музичної школи № 4.

   

Друкує свої твори в обласній та всеукраїнській пресі (журналах “Вітчизна”, “Вежа”, “Поріг”, газетах “Народне слово”, “Кіровоградська правда”, “Вечірня газета”, “Молодіжне перехрестя”, “Цікава газета” (Київ). Член Кіровоградського обласного літературного об'єднання “Степ” (1996), Національної спілки письменників України (2005).

   

Автор книг: поезії - “Зворотний бік щастя” (2003), прози - “Ветер-обманщик” (2004), “Чорне озеро” (2005), “Королева полину” (2006), “Санта Лючия”, “Круїз по Стіксу” (2011), “Повість про людей і про себе” (2011), “Королева полыни” (2014).

   

Поезія і гумор О.М.Полевіної увійшли в антології “Євшан” та “П'яте колесо”, а також до збірки “Зоря материнства”. Переклала з української мови на російську вірші поетів В.Базилевского, В.Гончаренка, В.Погрібного, А.Корінь.

   

Ольга Полєвіна - лауреат обласної літературної премії імені Євгена Маланюка за переклад з української мови на російську поеми Ліни Костенко “Скіфська Одіссея. Циганська муза” (2007), переможець літературного конкурсу “Сокіл степів” 2009 року - перше місце в номінації “Проза” за розповідь “Добра справа”, переможець літературного конкурсу “Сокіл степів” 2010 року - друге місце в номінації “Літературознавство і літературна критика” за статтю “Вірші і проза. Лід і полум'я”, переможець VІ Міжнародного фестивалю фантастики “Фанданґо” в номінації “Інша фантастика” за оповідання “Весела Мері виходить заміж” (2012), переможець конкурсу літературної премії ім. Максиміліана Кирієнка-Волошина (2016).


2993Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: