Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: афіша
Автор: Кіровоградська обласна універсальна наукова бібліотека ім. Д. Чижевського
Дата: 6 травня 2016
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/poster/2016/05/06/anons-zahodiv-biblioteki-im-d-chizhevskogo-9-15-travnja-.htm
афіша, 6 травня 2016

Анонс заходів бібліотеки ім. Д. Чижевського (9-15 травня)

Кіровоградська обласна універсальна наукова бібліотека ім. Д. Чижевського


Кіровоградська обласна універсальна наукова бібліотека ім. Д. Чижевського запрошує на різноманітні заходи.


Шановні користувачі обласної бібліотеки ім. Д. Чижевського, щиро вітаємо вас з 71-ою річницею Перемоги! Пам’ятаємо подвиг воїнів та трудівників тилу і вшановуємо ветеранів! Повідомляємо, що бібліотека 9 травня не працює, в інші дні – за графіком. 


Насамперед повідомляємо про нові бібліотечні послуги, які можуть отримати жителі міста та області. В інформаційно-бібліографічному відділі (ІІ поверх) вам допоможуть знайти необхідні законодавчі документи; допомогти в реєстрації для участі в зовнішньому незалежному оцінюванні; надіслати в ВАТ «Кіровоградгаз» повідомлення про показники лічильника газу; роздрукують бланки платіжних квитанцій для сплати за послуги водопостачання та водовідведення та багато інших. Послуги для користувачів бібліотеки надаються безкоштовно!


Кілька років тому в Україні з’явилося два нових свята — Міжнародний день сім’ї та День матері. Мамине свято відзначається у другу неділю травня, а День сім’ї — 15 травня. Започаткований в 1993 р. Генеральною Асамблеєю ООН Міжнародний день сім’ї починають відзначати і в нашій країні. І дуже хотілося б, щоб цей день став особливим святом, оскільки українці споконвіків славилися міцним сімейним устроєм, багатодітністю, духовною єдністю поколінь, повагою до батьків та до жінки-матері, гостинністю і працелюбністю. З цієї нагоди у відділі обслуговування користувачів працює книжкова виставка до Дня сім’ї «Мистецтво любити дітей». А у відділі абонемента до Дня матері працює виставка  “Хай святиться ім’я твоє, мамо!”. Книги з цієї виставки на певний термін можна взяти додому. 


11 травня  о  16.30  у  відділі мистецтв  відбудеться презентація літературно – художніх видань Миколи Тупчієнка, талановитого археолога, етнографа, кандидата історичних наук. Автор презентує три видання: перша поетична збірка «Непомітне джерело» (2013) про сенс людського життя в постійному коловороті подій і явищ. Вірші другої книги - «Дзеркало» (2014) - наповнені філософським змістом та символікою давніх суфіїв. Третя збірка віршів М.Тупчієнка «За дверима» (2016) має переважно афористичний характер та  показує прагнення автора осягнути багатомірність та розмаїття людського життя. Запрошуємо на презентацію, сподіваємося вона принесе вам новий смак пізнання.


12 травня о 14.00 у відділі краєзнавства відбудеться засідання травневих краєзнавчих студій.  Історик Сергій Гейко представить  дослідження щодо подій громадянської  війни на Єлисаветградщині. 


12 травня о 15.00 у відеозалі бібліотеки відбудеться показ фільму «Циркові гастролі».                   (Режисери: Яак Кілмі, Андрес Маймік. Країна: Естонія Рiк виробництва: 2011). У ХХІ столітті, коли переосмислюється роль циркових тварин, невтомний естонський бізнесмен живе у своєму власному омріяному цирковому світі. Він прагне врешті-решт заснувати в Естонії державну циркову компанію. Але проти жорстокого поводження з тваринами в його цирку виступають захисники тварин. Активісти скрізь їздять за трупою, влаштовують демонстрації та закликають людей бойкотувати цирк. Але врешті-решт до діла береться рука Божа. Нагадуємо, що фільми, які демонструються в рамках роботи Кіноклубу Docudays UA при Кіровоградській ОУНБ ім. Д.І.Чижевського,  недоступні для перегляду чи завантаження в мережі Інтернет. 

 

13 травня, у п’ятницю, о 16.00 у відділі краєзнавства обласної бібліотеки                     ім. Д.І.Чижевського відбудеться зустріч з відомим мовознавцем, професором Колумбійського університету Юрієм Шевчуком. Тема лекції «Про мову й ідентичність в Україні після Революції Гідності».  Партнерами та організаторами зустрічі виступає ГО “Спільна дія” та ВУТ «Просвіта» імені Т. Шевченка.


Запрошуємо жителів міста до відділу  краєзнавства Кіровоградської обласної універсальної  бібліотеки ім. Д.Чижевського переглянути виставку творчих робоіт художниці Надії Мовчан «Коли в душі цвіте весна». А у  відділі мистецтв насолодитися творчою виставкою майстра клаптикового шиття (печворку) Людмили Кривенко «Подих весни» та виставкою абстрактного живопису художника-аматора Олега Рудого «Кольори сучасності». Екскурсію по виставкам можна замовити особисто у відділі мистецтв ОУНБ ім. Д. І. Чижевського або за телефоном 22-58-90.  


ВХІД НА БІБЛІОТЕЧНІ ЗАХОДИ — ВІЛЬНИЙ.


Деталі в розділі “Що нового”.

                           

Адреса: м. Кіровоград, вул. Велика Перспективна, 24.


3754Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: