Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: афіша
Автор: Кіровоградська обласна бібліотека для дітей ім. Т.Г.Шевченка
Дата: 18 квітня 2016
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/poster/2016/04/18/vidbudetsja-provedennja-oblasnogo-etapu-vseukrainskogo-konkursu-ditjachogo-chitannja-knigomanija-2016.htm
афіша, 18 квітня 2016

Відбудеться проведення обласного етапу Всеукраїнського конкурсу дитячого читання «Книгоманія» - 2016

Кіровоградська обласна бібліотека для дітей ім. Т.Г.Шевченка


21 квітня в Кіровоградській обласній бібліотеці для дітей ім.Т.Г.Шевченка відбудеться обласний етап щорічного Всеукраїнського конкурсу дитячого читання «Книгоманія», головною метою якого є залучення максимальної кількості дітей до читання, вироблення у школярів навичок самостійної роботи з книгою, критичного аналізу та переосмислення прочитаного.


Саме обласна бібліотека для дітей за підтримки Департаменту культури, туризму та культурної спадщини обласної державної адміністрації є головним організатором та координатором проведення  Конкурсу в області.


Традиційно Конкурс проходить у три етапи: перший - відбірковий (безпосередньо на місцях), другий - районний або міський  і третій - обласний. Під час проведення усіх етапів учні 6 та 7 класів змагалися за звання найкращих читачів своєї бібліотеки, району чи міста. Не дивлячись на проблеми соціально-економічного характеру, на перших етапах конкурсу в бібліотеках Кіровоградщини взяло участь понад 3,5 тисячі школярів відповідного віку. Ці  дані ще раз підтверджують, що інтерес до книги та читання, особливо сучасної української літератури,  у дітей не згасає. Адже головною умовою конкурсу було прочитати якомога найбільше книг з позашкільної програми та обрати ту  улюблену книжку, яку можна представити та порекомендувати своїм ровесникам на обласному етапі конкурсу. Крім представлення своєї улюбленої книжки, юні учасники конкурсу продемонструють ерудицію та знання літератури у  різних  конкурсних змаганнях: «Кращий знавець літератури»,  «Гонка за лідером» тощо. 


Обласне журі, яке очолить член обласної організації Національної спілки письменників України Василь Бондар, визначить серед усіх конкурсантів переможців, які отримають звання «Найкращих читачів Кіровоградської області» та зможуть взяти участь у Фестивалі дитячого читання «Книгоманія», що проходитиме у м. Львові 12-15 травня цього року. На усіх учасників обласного етапу конкурсу також чекають  нагороди та приємні сюрпризи.


3055Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: