Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: афіша
Автор: Кіровоградська обласна бібліотека ім. Д. Чижевського
Дата: 8 квітня 2016
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/poster/2016/04/08/anons-zahodiv-biblioteki-im-d-chizhevskogo-11-17-kvitnja-.htm
афіша, 8 квітня 2016

Анонс заходів бібліотеки ім. Д. Чижевського (11 - 17 квітня)

Кіровоградська обласна бібліотека ім. Д. Чижевського


Кіровоградська обласна бібліотека ім. Д. Чижевського запрошує кіровоградці та гостей міста відвідати різноманітні заходи.


11 квітня в Орхуському центрі екологічної інформації Кіровоградської обласної універсальної  бібліотеки ім. Д.Чижевського розпочинає роботу книжкова виставка «Мандруємо Україною».  Наша країна – велика і різноманітна, вона охоплює чимало національностей, і кожен край має свої особливості. Гортаючи сторінки видань, представлених на виставці, ви зможете вирушити у віртуальну мандрівку заповідним світом; зануритись у синяву річок і морок таємничих печер, насолодитися мистецтвом нашої країни. На виставці представлені також ресурси медіафонду Орхуського центру - це чудові, захоплюючі  відеофільми, що розповідають про архітектуру, історію та сучасне життя дерев’яних храмів та середньовічних замків Закарпаття. Виставка працює протягом місяця. Запрошуємо до перегляду!


13 квітня о 15.00 у відеозалі відділу мистецтв відбудеться кіновечір до 75-річчя від дня народження режисера Романа Балаяна. Організатори запрошують усіх на перегляд фільму «Две луны, три солнца». Про колишні шедеври Романа Балаяна ("Польоти уві сні і наяву", "Поцілунок") у фільмі 1998 року «Две луны, три солнца» нагадує тільки зображення. Оператор Богдан Вержбицький чудово знімає міські пейзажі з мокрими вулицями, освітленими сонячними променями та інтер'єрні натюрморти. А як заворожує прозора блакить шибок! Що стосується сюжету, то цей фільм про кровну помсту брата за брата. Детальніше про фільм та режисера – на кінопоказі.


14 квітня о 14.00 в Орхуському центрі екологічної інформації розпочнеться конкурс дитячого плаката з екологічної тематики “Збережемо природу рідного краю”, який присвячений Дню довкілля. Конкурс організований  департаментом екології та природних ресурсів Кіровоградської облдержадміністрації та Орхуським центром екологічної інформації обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Д. Чижевського. Головна мета заходу - сприяти вихованню екологічної культури і етики підростаючого покоління, активної природоохоронної поведінки. До участі у конкурсі запрошені учні загальноосвітніх шкіл та вихованці позашкільних навчально-виховних закладів міста та області віком від 10 до 15 років.


14 квітня о 15.00 запрошуємо до Кіноклубу з прав людини Docudays UA. У відеозалі обласної бібліотеки ім. Д. Чижевського відбудеться показ фільму режисера Яна Яап Кейпер «Грішна хвороба» (Нідерланди, 2011 р.). Запрошуємо активних жителів нашого міста усіх вікових категорій, які бажають приємно та з користю провести час. Темою обговорення стане ставлення до інших людей з невиліковними хворобами. Нагадаємо, що обласна бібліотека ім. Д. Чижевського в рамках  Кіноклубу з прав людини Docudays UA надає унікальну можливість переглянути фільми, яких немає у Всесвітній мережі. 


15 квітня у відділі обслуговування користувачів  розпочинає роботу книжкова виставка «Книга творить людину» до Всесвітнього дня книги і авторського права. Цей день відзначається 23 квітня рішенням Паризької конференції ЮНЕСКО. Головна мета свята -  викликати у людей різного віку, фаху, статків повагу до літератури, зацікавити читанням книг.

 

Обласна бібліотека ім. Д. Чижевського готується до ІІ фестивалю «Весняний книговир», який пройде в місті 22-24 квітня на різних локаціях головних вулиць. Запрошуємо жителів міста до участі у святі книг!

  

Запрошуємо жителів міста до відділу мистецтв переглянути творчу виставку майстра клаптикового шиття (печворку) Людмили Кривенко «Подих весни». Також насолодитися переглядом виставки абстрактного живопису художника-аматора Олега Рудого «Кольори сучасності». Екскурсію по виставкам можна замовити особисто у відділі мистецтв ОУНБ ім. Д. І. Чижевського або за телефоном 22-58-90.  


ВХІД НА БІБЛІОТЕЧНІ ЗАХОДИ — ВІЛЬНИЙ


Деталі в розділі “Що нового”.

                          

Адреса: м. Кіровоград, вул. Велика Перспективна, 24.


3389Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: