Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: афіша
Автор:
Дата: 26 серпня 2013
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/poster/2013/08/26/oblasna-universalna-naukova-biblioteka-im-d-chizhevskogo-zaproshue-.htm
афіша, 26 серпня 2013

Обласна універсальна наукова бібліотека ім. Д. Чижевського запрошує:

28 серпня в Кіноклубі відбудеться показ фільму «Неможливе» режисера Хуана Антоніо Байони.

Фільм заснований на реальній історії Марії Белон і її сім’ї, яка трапилася під час землетрусу і цунамі 2004 року в Індійському океані. Тоді вона перебувала у відпустці в Таїланді зі своїм чоловіком і трьома синами.

Рятуючись від цунамі, вона втратила половину ноги, вся її сім'я мало не загинула. Марія Белон безпосередньо брала участь у зйомці цього фільму. Її зіграла актриса Наомі Воттс яка за цю роль отримала номінацію на премію Оскарза найкращу жіночу роль на 85 церемонії вручення.

29 серпня о 14.00 у відділі краєзнавства відбудуться Краєзнавчі студії. Тема засідання  “Духовна вервиця: “Петербург — Єлисаветград — Софія. Доля родин Вайтенсів-Яковлевих”.

Історія Єлисаветграда творилася  працею і звитягою багатьох поколінь його мешканців. Кожне століття залишило тут свій особливий знак. У різні роки доля так чи інакше пов’язала з нашим містом імена Марка Кропивницького, Івана Тобілевича, Володимира Винниченка, Івана Микитенка, Володимира Григоровича, Дмитра Чижевського, Євгена Маланюка, Генріха Нейгауза. Залишили свій слід в історії Єлисаветграда і родини Вайтенсів-Яковлевих.

На засіданні Краєзнавчої студії Оксана Гончарова розповість про долю родин Вайтенсів-Яковлевих. Вайтенс Пилип Петрович навчався в Єлисаветградському кавалерійському училищі. Яковлев Олександр Олександрович — художник-архітектор будував Собор Олександра Невського та церкву св. Миколая в Софії.

Всі бажаючі у невимушеній атмосфері зможуть поспілкуватись з Оксаною Гончаровою

На зустріч запрошені краєзнавці, співробітники архівів, музеїв, читачі бібліотеки, бібліотекарі та всі бажаючі.

29 серпня в Кіноклубі відбудеться показ фільму «Крильце чи ніжка» режисера Клода Зіді.

Дюшмен на які тільки хитрощі не йде, щоб його не впізнавали в ресторанах, де він під виглядом то бабусі, то американського ковбоя інспектує ресторан, оцінює обслуговування та кухню, бере аналіз їжі, виставляючи оцінки і зірки. Господарі ресторану моляться на ці зірки, адже віл того, що напише Дюшмен в своєму наступному довіднику-путівнику залежить будуть ходити в нього чи ні. Тому Дюшмен і вдається до всякого роду забавним хитрощів.

30 серпня о 16.00 у відділі краєзнавства відбудеться зустріч з кіровоградськими поетами, членами Спілки письменників Росії Олегом Олексійовичем Спіньовим і Галиною Зенонівною Вовченко-Керуцкене. Автори познайомлять присутніх зі своїми поетичними творами. А також пролунають бардівські пісні у виконанні Олега Спиньова і Дмитра Колесника. Запрошуємо всіх бажаючих долучитися до світу поезії і музики.

В суботу, 31 серпня, з 14.00 до 19.00 у парку відпочинку «Ковалівський» традиційно працюватиме літній читальний зал «Бібліотека під зеленими вітрилами». Малечі пропонуємо різноманітні розваги, майстер-класи, розмальовки, розвиваючі ігри. Перетворіть свій відпочинок на незабутню зустріч, дізнайтеся щось нове, подаруйте собі маленьке свято під відкритим небом! Послуги надаються безкоштовно

Вхід на заходи – вільний.


4356Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: