Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: афіша
Автор:
Дата: 12 серпня 2013
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/poster/2013/08/12/sogodni-vidkrittja-vistavki-pam-jati-leonida-bondarja.htm
афіша, 12 серпня 2013

Сьогодні - відкриття виставки пам'яті Леоніда Бондаря

12 серпня 2013 року о 14.00 буде відкрито виставку пам’яті заслуженого працівника культури, члена Національної спілки художників України Леоніда Івановича Бондаря (1938-2013). 

Леонід Іванович народився 14 січня 1938 року у м. Павлоград на Дніпропетровщині. У 1960 році закінчив Сімферопольське державне художнє училище ім. М. Самокиша. З того часу працював у Кіровоградській дитячій художній школі, яку очолював у 1989 – 2012рр.
Творчість Леоніда Бондаря щедро розквітла на теренах саме нашого степового краю. Ним створено чимало унікальних творів, які відрізняються своєю оригінальністю та неповторністю, гострою емоційністю сприйняття навколишньої дійсності, незвичністю композиції, складним співвідношенням кольору та світла, збагативши образотворче мистецтво Кіровоградщини. Головним завданням в мистецтві художник вважав передачу настрою на полотні, свого враження від навколишнього світу. Для цього він обрав відповідну техніку виконання, постійно вдосконалюючи її шляхом творчих експериментів.
Працюючи в Кіровоградській міській дитячій художній школи імені Олександра Осмьоркіна Леонід Іванович виховав не одне покоління талановитих художників, серед яких чимало знаних митців, членів Національної спілки художників України, лауреатів обласних, всеукраїнських та міжнародних конкурсів.
 У 2008 році у стінах обласного художнього музею була відкрита його персональна виставка, присвячена 70-річчю з дня народження. До 75-річчя митця, у січні 2013 року, планувалося відкрити в художньому музеї персональну виставку митця, але, на превеликий жаль, у зв’язку зі станом здоров’я Леоніда Івановича та на його прохання, відкриття виставки було перенесено. 3 липня 2013 року Леонід Бондар пішов з життя. 

4373Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: