Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: афіша
Автор: надіслала Анастасія Зубова
Дата: 13 травня 2013
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/poster/2013/05/13/iii-molodizhnii-festival-amatorskogo-kino-ranok-.htm
афіша, 13 травня 2013

ІІІ Молодіжний фестиваль аматорського кіно «РАНОК»

надіслала Анастасія Зубова

Соціальний проект Кіровоградського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка – за підтримки Державного агентства України з питань кіно, голови Кіровоградської облдержадміністрації Андрія Ніколаєнка, очільників Кіровської та Ленінської районних у місті Кіровограді рад, Департаменту культури, туризму та культурної спадщини облдержадміністрації, Департаменту освіти і науки, молоді та спорту облдержадміністрації та Управління інформаційної діяльності облдержадміністрації



ІІІ Молодіжний фестиваль аматорського кіно «РАНОК» проходитиме в Кіровограді 23-25 травня 2013 року на базі Кіровоградського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка та кінотеатру «Зоряний». Вхід на всі заходи кінофестивалю безкоштовний.



Молодіжний фестиваль аматорського кіно «РАНОК» створений як соціальний проект. Він покликаний стимулювати творчий, інтелектуальний, духовний розвиток талановитої молоді, й водночас привернути увагу громадськості до гострих соціальних проблем.

Засновники кінофестивалю

Засновниками та організаторами соціального проекту є Володимир Живицький, аспірант Кіровоградського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка, стипендіат програми «ЗАВТРА.UA» Фонду Віктора Пінчука, культорганізатор Молодіжного Центру КДПУ ім. В. Винниченка і Микола Живицький, викладач Кіровоградської льотної академії Національного авіаційного університету.



Мета кінофестивалю

Привернути увагу громадськості до гострих соціальних проблем суспільства, виховувати підростаюче покоління, відродити кіноаматорство на Кіровоградщині та створити центр кіномистецтва в Україні.



Учасники фестивалю

Цьогоріч інтерес до фестивалю значно підвищився. З 1 вересня 2012 р. по 15 березня 2013 р. до оргкомітету фестивалю на конкурсний відбір надійшло 155 фільмів від 125 учасників із 26 міст і сіл України, 14 міст Росії, а також Грузії, Білорусі, Польщі, Сполучених Штатів Америки, Казахстану і Молдови.



Internet-голосування

У рамках фестивалю «РАНОК», з 1 по 14 квітня 2013 року тривало Іnternet-голосування. Для оnline-показу організатори кінофестивалю відібрали 72 фільми. Глядачі, найбільшу кількість голосів віддали ігровому фільму «МАГАЗИН СЧАСТЬЯ», режисера Олександра Моісеєнка, м. Донецьк.



Для підтримки талановитої молоді центрального регіону та з нагоди 75-річчя утворення Кіровоградської області, в рамках ІІІ молодіжного фестивалю аматорського кіно «РАНОК» оголошено про включення додаткової конкурсної номінації «ЄЛИСАВЕТГРАД-КІНО» на грант Голови Кіровоградської обласної державної адміністрації Андрія Ніколаєнка за кращий фільм, знятий режисером з Кіровоградщини.

Метою проведення конкурсу є:

- стимулювання творчого, інтелектуального, духовного розвитку талановитої студентської та учнівської молоді центрального регіону;

- привернення уваги громадськості до гострих соціальних проблем, що турбують жителів міста Кіровограда та області;

- організація змістовного дозвілля кіровоградської молоді;

- обмін практичним досвідом молодіжних творчих кіногуртків та студій.



За ґрант від Голови Кіровоградської обласної державної адміністрації змагатиметься 21 фільм, знятий режисерами з Кіровоградщини. Переможець отримає грошовий ґрант для творчого розвитку та створення промо-ролику до 75-річчя утворення Кіровоградської області. Переможця конкурсу «ЄЛИСАВЕТГРАД-КІНО» буде оголошено на церемонії відкриття ІІІ молодіжного фестивалю аматорського кіно «РАНОК» у кінотеатрі «Зоряний» 23 травня 2013 року о 15:00.



Унікальність кінофестивалю «РАНОК» полягає ще й у тому, що він відкриває кордони для спілкування не тільки кіноаматорам, а й всім верствам населення, особливо молоді. Вперше, в рамках реалізації ІІІ молодіжного фестивалю аматорського кіно «РАНОК», студенти Кіровоградського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка провели виховний соціальний проект «РАНОК у школі», сфокусований на виховання підростаючого покоління демонструючи фільми соціальної тематики. Приєднуючись до реалізації нових соціальних ініціатив Президента України, що оголосив 2013 рік «Роком дитячої творчості» та впровадження обласної комплексної програми розвитку «Центральний регіон-2015», організаторів соціального проекту «РАНОК у школі» підтримали: начальник управління освіти Кіровоградської міської ради Костенко Лариса Давидівна, ректор Кіровоградського державного університету ім. В. Винниченка Семенюк Олег Анатолійович, очільник Кіровської районної у місті Кіровограді ради Рацул Олександр Анатолійович. З розумінням поставилися до проведення виховного заходу керівники загальноосвітніх навчальних закладів, які створили всі умови для перегляду фільмів, забезпечуючи якісним аудіовізуальним обладнанням.



За досить короткий проміжок часу в архіві кінофестивалю «РАНОК» накопичилось чимало унікальних, неповторних соціально-спрямованих короткометражних фільмів з різних країн світу. Враховуючи важливість позашкільної освіти, яка підтримується на державному рівні, студенти педагогічного університету, впродовж квітня місяця реалізовували соціальний проект «РАНОК у школі», що покликаний охопити максимально широку шкільну аудиторію міста Кіровограда. Майбутні вчителі провели відкриті заходи з учнями 9-11 класів у: загальноосвітніх навчальних закладах м. Кіровограда № 13, 34, 6, 32, 31, Кіровоградському обласному загальноосвітньому навчально-виховному комплексі гуманітарно-естетичного профілю (гімназії-інтернаті-школі мистецтв), навчально-виховному об’єднанні ліцеї-школі «Вікторія-П», гімназії №5, ліцеї №19, Педагогічному ліцеї, загальноосвітній школі-інтернаті І-ІІІ ступенів. У проекті взяли участь 520 учнів, які після перегляду фільмів соціальної тематики активно обговорювали найгостріші соціальні проблеми школярів.



Організатори переконані, що реалізація цього проекту – це лише перший крок у проведенні низки соціальних заходів, що сприятимуть вихованню молоді як у Кіровограді, так і в Україні в цілому.



Члени журі кінофестивалю

На сьогодні організатори не сформували остаточний список, оскільки ще ведуться перемовини з деякими фахівцями із кіно галузі.

Хорунжий Володимир Анатолійович – український музикант, композитор і кінопродюсер. У 1981 він емігрував до США. Там співпрацював як професійний оркеструвальник із Джеррі Голдсмітом. Написав музику до 40 голлівудських кінофільмів: «Ланґольєри», «Повернення живих мерців» (2-а частина), «Діти кукурудзи 666» (всі за Стівеном Кінгом), телесеріал «Санта Барбара» тощо.

Паррі Едуард Іванович – російський режисер, сценарист і актор. Закінчив вищі режисерські курси, курс Еміля Лотяну. Режисер фільмів «Двое» (2005), «Желтый дракон» (ТВ, 2007), «О, счастливчик!» (2009), «Остров ненужных людей» (серіал, 2011). Фільм «О, счастливчик!» у 2010 році отримав головний приз на Міжнародному фестивалі незалежного кіно м. Х'юстон, та приз за кращу операторську роботу на кінофестивалі «Дух огня» (2010).

Кріпак Володимир Анатолійович – український музикант, кіно- і телекомпозитор. Написав музику до кінофільмів: «Штольня» (2006), «Одни» (2006), «Дом, милый дом» (2008), «Хорошие парни» (2008), «Котовский» (2009), «Право на помилование» (2009), «Брат за брата» (2010), «Демоны» (2010), «Остров ненужных людей» (2011), «Маленькая танцовщица» («Little Dancer») (2012). Співпрацював з компаніями "Невафильм", "Мосфільм", "Universal", "DreamWorks", "Warner Brothers", зі співаками, такими як Асія Ахат, «Гурт 69», Марта та ін. Нагороджений медаллю «За милосердя» (2011).

Курман Євгеній Васильович – український театральний режисер. Лауреат премії «Київська пектораль», головний режисер Кіровоградського академічного музично-драматичного театру імені М. Л. Кропивницького. Режисер-постановник відомих вистав, таких як «Скупий» (1995), «Контрабас» (1998), «Синій птах» (2001), «Маруся Чурай» (2006), «Авва і смерть» (2008), «Непорозуміння» (2008), «Леонардо. Любов, якої не було» (2011) та багато інших.

Богданович Андрій Ростиславович – перший заступник Генерального директора Кіровоградської обласної державної телерадіокомпанії, член Національної спілки журналістів України, журналіст, редактор програм, актор та ведучий на телеканалах «Кіровоград», «1+1», «ICTV», «Україна».

Краснощоченко Тетяна Іванівна – директор кінотеатру «Зоряний», заслужений працівник культури України, член Національної спілки кінематографістів України.



Номінації кінофестивалю

1. Ігровий фільм;

2. Документальний фільм;

3. Експериментальний фільм;

4. Анімаційний фільм;

5. Відеохвилина.



Призи кінофестивалю

Кожен учасник, робота якого пройшла у фінал фестивалю, отримає диплом за участь, а переможці у кожній номінації та переможець Internet-голосування будуть нагороджені дипломами лауреатів, цінними подарунками, статуетками фестивалю «Ранок» (1-е місце в кожній номінації) та спеціальними дипломами журі.



Майстер-класи

В програмі фестивалю передбачені майстер-класи від членів журі фестивалю, проте, точна інформація про дату та місце проведення майстер-класів буде відома 20 травня 2013 року.



Позаконкурсні покази

24 травня 19.00-20.30 – творча зустріч з Володимиром Хорунжим, відомим американським композитором, джазменом, кінопродюсером. Спеціальний показ альманаху короткометражних фільмів «Закохані у Київ» (кінотеатр «Зоряний»).

25 травня 15.00-16.00 – спеціальний показ відреставрованих фільмів Олександра Довженка (кінотеатр «Зоряний», малий зал).



Програма кінофестивалю

23.05.

15.00-15.45 – відкриття ІІІ Молодіжного фестивалю аматорського кіно «РАНОК». Кінотеатр «Зоряний». Вхід вільний.

16.00-18.30 – перегляд конкурсних фільмів. Голосування глядачів. Кінотеатр «Зоряний». Вхід вільний.

24.05.

16.00-18.30 – перегляд конкурсних фільмів. Голосування глядачів. Кінотеатр «Зоряний». Вхід вільний.

19.00-20.30 – творча зустріч з Володимиром Хорунжим, відомим американським композитором, джазменом, кінопродюсером. Спеціальний показ альманаху короткометражних фільмів «Закохані у Київ» (кінотеатр «Зоряний»)

25.05.

15.00-16.00 – спеціальний показ відреставрованих фільмів Олександра Довженка (кінотеатр «Зоряний», малий зал).

17.00-18.00 – нагородження переможців ІІІ Молодіжного фестивалю аматорського кіно «РАНОК». Закриття фестивалю. Кінотеатр «Зоряний».



Організатори фестивалю – Володимир та Микола Живицькі, тел.: (050) 20 33 007, (050) 92 97 132, e-mail: [email protected] та [email protected]

4745Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: