Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: політика
Автор: сайт "Кіровоград24"
Дата: 21 грудня 2023
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/politics/2023/12/21/zvit-golovi-fraktsii-sluga-narodu-novoprazkoi-selischnoi-radi-oleksandra-davidova-za-2023-rik.htm
політика, 21 грудня 2023

Звіт голови фракції «Слуга Народу» Новопразької селищної ради Олександра Давидова за 2023 рік

сайт "Кіровоград24"


 Відповідно до статті 16 Закону України «Про статус депутатів місцевих рад» кожен депутат місцевої ради зобов’язаний звітувати про свою діяльність на виборчому окрузі, виконання доручень виборців та виконання депутатських обов’язків.


В поточному році депутати фракції «Слуга Народу» систематично відвідували сесії Новопразької селищної ради Олександрійського району Кіровоградської області та приймали участь у засіданнях постійних депутатських комісій, а також подавали депутатські звернення.


У звітному році Олександр Давидов відвідав всі засідання сесій та поєднував керівництво на посаді очільника фракції «Слуга Народу» з діяльністю голови комісії з питань прав людини, законності, депутатської діяльності, етики та регламенту.


У Новопразькій громаді дуже гостро стоїть питання забезпечення централізованим водопостачанням всіх жителів громади. Адже частина мешканців не має доступу до централізованого водопостачання, а забір питної води здійснюють з колодязів.


«Завдяки співпраці з міжнародними організаціями вдалось втілити в життя проект «Покращення водопостачання - збільшення потужності водомережі у зв’язку зі збільшенням потреб та кількості споживачів». У рамках цього проєкту планується замінити старе обладнання свердловин на території Нової Праги, Шарівки, Гайового та Квітневого. Заплановано придбання восьми свердловинних насосів різної потужності та шести систем автоматичного керування свердловиною», - розповів Олександр Давидов.


На прохання мешканців громади Олександр Давидов направив депутатське зверненнями до Новопразької селищної ради щодо перевірки системи вуличного освітлення та заміни ліхтарів, які вийшли з ладу; проведення обстеження та видалення аварійних, сухостійних, порослих дерев на території селища Нова Прага, а також розчистки зливних канав для стічних дощових вод.


На сьогоднішній день, через російську агресію, зростає ризик відключення електроенергії. Тому громада вже передбачила та вжила заходів для забезпечення електроживленням навчальні та комунальні заклади в умовах можливих відключень. Тож, зміцнюючи свою енергетичну незалежність, за рахунок коштів громади, було закуплено чотири потужних електрогенератори, що будуть використовуватися для забезпечення роботи освітніх та комунальних установ громади.


Депутати члени фракції «Слуга Народу» приймали активну участь в роботі сесій та підтримували важливі для життя громади рішення.


Під час одного з засідань сесії депутати виділили кошти для закупівлі автомобільних шин для однієї з військових частини. Крім того, запланували провести капітальний ремонт теплогенератора та встановити котел в дитячому садочку «Сонечко». Також передбачили провести роботи з поточного ремонту в Новопразькому ліцеї №2 та ремонт даху філії Новопразького ліцею №1.


Крім того, під час проведення сесії депутатами були ухвалені рішення про надання матеріальної допомоги учасникам бойових дій, ветеранам війни та родинам загиблих воїнів, а також про вшанування їхньої пам'яті. Значна увага також приділяється утриманню автомобільних доріг у селі Шарівка.


Також члени фракції «Слуга Народу» плідно працювали в депутатських комісіях до складу яких вони  входять:


Юрій Максимчук – член постійної комісії з питань комунальної власності, житлово-комунального господарства, земельних відносин, планування території, будівництва, архітектури, охорони пам’яток, історичного середовища та благоустрою;


Світлана Шевченко - членкиня постійної комісії з питань комунальної власності, житлово-комунального господарства, земельних відносин, планування території, будівництва, архітектури, охорони пам’яток, історичного середовища та благоустрою;


Олександр Давидов – голова постійної комісії з питань прав людини, законності, депутатської діяльності, етики та регламенту;


Сергій Колісникович – постійна комісія з питань бюджету, планування соціально-економічного розвитку, інвестицій та міжнародного співробітництва;


Сергій Крячко - постійна комісія з  питань бюджету, планування соціально-економічного розвитку, інвестицій та міжнародного співробітництва.



1190Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: