Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: політика
Автор: Українська правда
Дата: 6 червня 2023
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/politics/2023/06/06/rosijani-pidirvali-na-kahovskii-ges-mashinnu-zalu-zseredini-stantsija-vidnovlennju-ne-pidljagae-ukrgidroenergo.htm
політика, 6 червня 2023

Росіяни підірвали на Каховській ГЕС машинну залу зсередини. Станція відновленню не підлягає, – Укргідроенерго

Українська правда


Фото: Укргідроенерго


Каховська ГЕС не підлягає відновленню. Росіяни підірвали її машинну залу зсередини.


Станція зруйнована повністю. За попереднім прогнозом очікується спрацювання водосховища впродовж наступних чотирьох днів, повідомили в Укргідроенерго, пише lb.ua.


Станом на 9:00 6 червня рівень води в Каховському водосховищі стрімко знижується, розпочалась евакуація населення з потенційних районів затоплення.


"Неконтрольоване зниження рівня водосховища  є додатковою загрозою для тимчасово окупованої Запорізької АЕС. Вода з Каховського водосховища необхідна для того, щоб станція отримувала підживлення для конденсаторів турбін і систем безпеки ЗАЕС. Зараз станційний ставок-охолоджувач наповнений. Український персонал ЗАЕС моніторить усі показники", – йдеться у повідомленні.


Росіяни замінували Каховську ГЕС ще в минулому році. Цієї ночі вони здійснили підрив. Евакуювати доведеться близько 80 населених пунктів, під критичною загрозою – щонайменше 16 000 людей.




5214Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: