Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: політика
Автор: Олена Рощіна, Українська правда
Дата: 22 листопада 2022
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/politics/2022/11/22/rosija-poshkodila-raketami-maizhe-vsi-tes-i-ges-v-ukraini-golova-ukrenergo-.htm
політика, 22 листопада 2022

Росія пошкодила ракетами майже всі ТЕС і ГЕС в Україні – голова "Укренерго"

Олена Рощіна, Українська правда


Після шостої масованої ракетної атаки Росії на українську енергетичну систему минулого тижня в Україні практично не залишилося неушкоджених великих теплових і гідроелектростанцій, а також вузлових підстанцій "Укренерго".


Джерело: голова "Укренерго" Володимир Кудрицький на брифінгу 22 листопада 


Пряма мова: "Минулого тижня українська енергосистема зазнала вже шостої масованої ракетної атаки – і це була найбільша атака з усіх. Порядка 100 важких ракет було випущено, і цілями їх були саме об'єкти енергосистеми: в основному це підстанції "Укренерго", а також українські електростанції. Було пошкоджено 15 об'єктів "Укренерго" в цей день… 


Після цієї атаки у нас практично не залишилося в Україні неушкоджених теплових і гідроелектростанцій. Тобто для того, щоб ви розуміли масштаб цих атак і з чим нам доводиться працювати: практично вся теплова й гідрогенерація, якщо ми говоримо про великі електростанції, зазнавала ракетних ударів.


Також майже не залишилося неушкоджених вузлових підстанцій "Укренерго". Тобто практично на кожну важливу підстанцію вже щось прилітало – на деякі підстанції по декілька разів: по три, по п'ять і навіть по вісім разів, є й такі об'єкти. Масштаб руйнувань колосальний". 


Деталі: Кудрицький наголосив, що після кожної масованої ракетної атаки потрібен час на те, щоб спершу заживити споживачів електроенергією, відновити енергомережу, а потім ще кілька днів іде на те, щоб графіки відключень перейшли у плановий режим. 


У минулий вівторок був запас і матеріалів, і обладнання, тож одразу після відбою тривоги фахівці зайнялися відновленням і стабілізацією енергосистеми. Уже в суботу вдалося повернутися до планових відключень. 


Проте дефіцит електроенергії залишається, тому й графіки відключень зберігаються, щоб зберігався баланс і не сталося "колапсу" енергосистеми, пояснив голова "Укренерго". 


Щодня "Укренерго" передає обленерго, які не входять у її структуру і часто є приватними, наскільки потрібно обмежити споживання наступного дня, щоб система могла працювати стабільно.


Українська правда

4904Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: