Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: політика
Автор: Вікторія Талашкевич
Дата: 21 жовтня 2022
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/politics/2022/10/21/serija-kviziv-na-evropeisku-tematiku-vidbulasja-na-kirovogradschini.htm
політика, 21 жовтня 2022

Серія квізів на європейську тематику відбулася на Кіровоградщині

Вікторія Талашкевич

У рамках діяльності команди експертів та експерток команди «Team Europe Кропивницький», за підтримки Представництва ЄС в Україні, цими днями у місті Кропивницькому та у Кіровоградській області відбулася серія заходів для підлітків та молоді, присвячених європейській інтеграції України.Організатори запросили бажаючих долучатися до участі у заходах, дізнаватися нове та цікаве про взаємодію України і Європи, знайомитися із однолітками та вигравати призи.

Зокрема, у вівторок, 18 жовтня відбувся онлайн квіз за участі молоді, яка навчається у закладі «Кропивницький професійний ліцей сфери послуг і торгівлі». Ведучим виступив досвідчений майстер інтелектуальних ігор Андрій Флоренко. Він підготував для учнів та учениць чотири конкурси, в яких взяло участь чверть сотні хлопців та дівчат.

Вгадували, де правда, а де вигадка про факти, пов’язані з мовами країн Європейського союзу, слухали музичні треки, спілкувалися, обмінювалися думками. Переможицями стали Анна Миколаєнко, Юлія Бирса, Вероніка Лоцманова та Поліна Стаднік. Оскільки дівчатка цей тиждень навчаються дистанційно, призи організатори квізу передали керівництву ліцею із подальшим врученням ученицям.

Наступного дня, 19 жовтня відбулося відразу дві події. Перша, завдяки новітнім технологіям, проходила на онлайн платформі і залучила майже півсотні молодих людей із різних куточків Кіровоградської області - учасників та учасниць обласної Асамблеї євроклубів.

В організації цього заходу активно брало участь керівництво комунального позашкільного навчального закладу "Кіровоградський обласний центр дитячої та юнацької творчості", за що окрема подяка його очільниці - Ганні Сурковій. Тут переможцями стали Руслан Пінчук із Устинівки, Олександра Алєксєєнко та Безсонова Вікторія із Бобринця, а також Анна Лисюк із Олександрії та Варвара Літвінчук із села Щасливе. Призи до них вже відправлені поштою.

Того ж дня ввечері Андрій Флоренко провів квіз з призами для молоді із числа мешканців міста та ВПО, яка відвідує творчий простір «Gogle87», що його створив у Кропивницькому актив організації «Слов’янський культурний центр «Задзеркалля». Асистував йому Василь Нестеренко, який вів підрахунок балів.

Участь взяло шість команд, загалом було дюжина осіб, яка цікаво та пізнавально провела вечір. Дякуючи ЗСУ, у нас не було тривог, тож офлайн подія була теплою і атмосферною. Призами і подарунками хлопці та дівчата обмінювалися - на кого які футболки і кепки із логотипом та кольорами Євросоюзу за розміром підійшли, ті й отримали. Велика частину успіху події належить і команді Українського радіо, котра запросила до мікрофону і дала можливість розповісти про квіз, членкиню команди «Team Europe» Вікторію Талашкевич та Наталію Мієдінову, координаторку молодіжних програм ГО "СКЦ"Задзеркалля".

Завершилася серія подій у Кропивницькому яскравим квізом у приміщенні Економіко-технологічного інституту імені Роберта Ельворті. Тут організацією події займалася ще одна членкиня команди «Team Europe» Ольга Гріднєва. Вона запросила до участі у квізі три десятки студентів та студенток різних курсів, яким було запропоновано конкурси, пов’язані із функціями європейських інституцій, виглядом різних європейських купюр, участю України у Євробаченні.

Тож, змагання було напруженим - шість команд йшли до перемоги і, зрештою, призові місця розподілилися наступним чином: 1 місце - команда «Коржі», 2 місце - команда «Базилік», 3-4 місця поділили команди «Мафія» та «Веселка», 5 місце - команда «Зоря», а 6 місце - команда «Фортуна». Подарунки та призи, зокрема, чудові світловідбивні браслети, такі актуальні в осінню пору, коли рано темніє, отримали всі.

Якщо хочете брати участь у заходах команди «Team Europe Кропивницький», котрі підтримує Представництво ЄС в Україні, слідкуйте за анонсами подій на ФБ-сторінці ttps://www.facebook.com/teameuropekr та підписуйтесь на профіль ініціативи в мережі Інстаграмі: https://instagram.com/teameuropekrop

4792Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: