Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: політика
Автор:
Дата: 24 вересня 2022
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/politics/2022/09/24/-slugi-narodu-kirovogradschini-sim-misjatsiv-sprotivu-ta-dopomogi.htm
політика, 24 вересня 2022

«Слуги Народу» Кіровоградщини - сім місяців спротиву та допомоги


Кіровоградщина стала надійним тилом не тільки для українських захисників, що на передовій виборюють свободу України, а й для тих людей, які через війну були вимушені залишити свої домівки.


З перших днів повномасштабного вторгнення багато людей з команди «Слуги Народу» згуртувались і почали працювати на перемогу.


Як розповів Михайло Бєжан, в.о. голови Кіровоградської обласної організації політичної партії «Слуга Народу»: «Спочатку допомагали облаштовувати блокпости – надавали необхідні будівельні матеріали, доставали сировину і виготовляли протитанкові їжаки і разом з волонтерами та рестораторами налагодили забезпечення харчування для військових на блокпостах».


Потім представники «Слуги Народу» допомогли волонтерам, які працюють ще з 2014 року відкрити волонтерський центр «Разом ми Сила» на чолі з Тетяною Силою. Сьогодні – це потужний хаб з надання допомоги військовим та переселенцям. Для них не існує задач, які не можна виконати для бійців: закуповують автівки, забезпечують продуктами харчування, сухпайками, смаколиками, медикаментами, карематами, матрацами, посудом, москітними сітками, білизною… всім тим, що потрібно хлопцям не передовій.


Не стоять осторонь потреб військових та переселенців представники «Слуги Народу» в територіальних громадах Кіровоградської області. Обласний осередок тісно співпрацює з головами міських рад: Долинської – Євгенієм Звіздовським, Знам’янської – Володимиром Сокирко, Світловодської – Андрієм Маліцьким, Бобринецької - Леонідом Кравченком та головами селищних рад: Голованівської – Сергієм Цобенко, Добровеличківської – Володимиром Осієвським, Онуфрієвської – Віталієм Березою, Побузької – Вячеславом Купренюком, Устинівської - Ігорем Пеньковим, Пантаївською – Ігорем Бульбою, Компаніївською Олександром Маслюковим, Новгородківською - Олександром Сирицею, а також головами сільських рад: Ганівської -Людмилою Гаразда, Глодоськаою  – Ольгою Сиса та Кетрисанівською – Віктором Поліщуком.


Вони не лише опікуються своїми громадами, а й організовують збір та доставку гуманітарних вантажів, зустрічають та розселяють переселенців, організовують отримання харчової та грошової допомоги вимушеним переселенцям, проводять благодійні товариські матчі з футболу, закуповують амуніцію, продовольство та автомобілі для ЗСУ.


Допомагають військовим і народні обранці: Олександр Дануца спільно з однодумцями придбав та передав військовим 4 автівки та 2 автобуси. Один з цих автобусів, названий на честь нашої землячки-медика, яка продовжує рятувати життя але вже з неба - Нати Австрійки, і передано ГО «Центр Спасіння Життя» та переобладнано в пересувний госпіталь.


Спільними зусиллями ще одного народного депутата Юрія Кузбита, голів громад, громадських активістів вдалось забезпечити харківський спецпідрозділ «KRAKEN» генераторами та автомобілями високої прохідності баггі. А також закупити для військових бронежилети.


За сприяння народного депутата Ігоря Мурдія представникам ЗСУ було передано кілька сотень елементів захисного одягу, призначеного для захисту від уражень вогнепальної та холодної зброї, придбано і передано кілька десятків пристроїв автономного енергозабезпечення, сотні наборів ЛП і виробів медичного призначення для надання першої медичної допомоги.


«Тож перебуваючи в тилу подалі від активної військової фази ми розуміємо, що є хлопці та дівчата, які намагаються повернути спокій на нашу землю, ті, хто захищає наше життя та життя наших дітей ціною власного. Тому в міру своїх можливостей робимо те, що можемо зробити в цей нелегкий для нашої країни час. Тримаємо наш український стрій разом – з вірою і відданістю!», - підсумував Михайло Бєжан.


6223Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: