Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: політика
Автор: Кіровоградський обласний центр зайнятості
Дата: 14 червня 2022
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/politics/2022/06/14/chi-peredbachae-zakonodavstvo-zahist-gromadjan-vid-neobgruntovanoi-vidmovi-u-priinjatti-na-robotu-.htm
політика, 14 червня 2022

Чи передбачає законодавство захист громадян від необґрунтованої відмови у прийнятті на роботу?

Кіровоградський обласний центр зайнятості


Так, передбачає, зокрема, нормами Кодексу законів про працю України, які посилені прийняттям відповідних змін з 27.05.2022.


Роботодавець має право вільного вибору серед кандидатів на зайняття робочого місця (посади). Однак водночас йому забороняється необґрунтовано відмовляти у прийнятті на роботу. Тобто відмова без будь-яких мотивів або з підстав, що не стосуються кваліфікації чи професійних якостей працівника, або з інших підстав, не передбачених законом. 


На вимогу особи, якій відмовлено в прийнятті на роботу, роботодавець зобов’язаний письмово повідомити про причину такої відмови.


Шукачам роботи також необхідно враховувати, що вимоги щодо віку, рівня освіти, стану здоров’я працівника можуть встановлюватися законодавством. Відповідно вони і можуть слугувати обґрунтуванню підстави для відмови у прийомі на роботу.


Примітка. Ознайомитися із чинною редакцією Кодексу можна на вебсторінці Верховної Ради України за посиланням  https://cutt.ly/wJ2dcXH.


Якщо у вас виникли додаткові запитання, звертайтеся за номером 380934787081.


До того ж можна скористатися послугами чат-боту державної служби зайнятості у  Telegramhttps://t.me/DCZWorkNowBbot.



5120Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: