Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: політика
Автор: Алла Красіон, заступник начальника відділу активної підтримки безробітних Кіровоградського міськрайонного центру зайнятості
Дата: 27 січня 2022
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/politics/2022/01/27/patronat-nad-ditinoju-shvidka-simeina-dopomoga-ta-profesiina-zainjatist.htm
політика, 27 січня 2022

Патронат над дитиною: швидка сімейна допомога та професійна зайнятість

Алла Красіон, заступник начальника відділу активної підтримки безробітних Кіровоградського міськрайонного центру зайнятості


Про комплексну професійну послугу із тимчасового догляду та виховання дітей у сім’ї патронатного вихователя говорили під час інформаційного заходу, що пройшов у Кіровоградському міськрайонному центрі зайнятості за участі провідного психолога служби соціального супроводження Кропивницького міського центру соціальних служб Інни Янкової.


«Якщо людина небайдужа до долі дітей, які тимчасово з різних причин не можуть проживати у рідній сім’ї, має позитивний досвід виховання власних дітей, не має судимості, а стан здоров’я дозволяє забезпечувати догляд та виховання дитини, вона може стати патронатним вихователем», – цими словами розпочала свою промову фахівчиня. 


Що таке патронат над дитиною та яка його мета? Хто такий патронатний вихователь та які діти можуть бути влаштовані під патронат? На ці та інші запитання шукали відповіді незайняті трудовою діяльністю громадяни разом з фахівчинею міського центру соціальних служб.


«Патронатний вихователь – особа, яка на професійній основі здійснює догляд, виховання і розвиток дитини. Патронатні батьки проходять спеціальну навчальну підготовку, що дозволяє опанувати всі нюанси роботи з дітьми, які через складні життєві обставини не можуть бути з рідними батьками», – повідомила І. Янкова.


Присутні були ознайомлені з умовами, порядком влаштування та перебування дитини в сім’ї патронатного вихователя, критеріями відбору кандидатів у патронатні вихователі. Водночас ішлося й про оплату послуги вихователя, виплату соціальної роботи на утримання дитини в сім’ї.


«Сім’я для дитини – це світ. У кожній сім’ї є свої правила, звички, емоції та проблеми. Сім’я дає можливість відчути все родинне тепло і любов, які можна відчути лише під час виховання дітей. Вони здатні збагатити, зробити більш насиченим, яскравішим та цікавішим життя людей, які готові взяти на себе відповідальність за життя інших», – підкреслила фахівчиня. 


Насамкінець учасникам заходу нагадали про права та обов’язки безробітного, комплекс соціальних послуг служби зайнятості, особливості нарахування допомоги по безробіттю, а також мотивували до пошуку роботи, у т.ч. за допомогою електронних сервісів державної служби зайнятості.

                           


4041Перегляд
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: