Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: політика
Автор:
Дата: 10 січня 2022
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/politics/2022/01/10/igor-volkov-nam-vdalosja-stvoriti-v-oblradi-situativnu-bilshist-.htm
політика, 10 січня 2022

Ігор Волков: «Нам вдалося створити в облраді ситуативну більшість»



Минув рік роботи Кіровоградської обласної ради нового скликання. Про ситуацію з наповненням обласного бюджету та про ухвалення змін до бюджету Кіровоградщини розповів голова фракції «Слуга Народу» Ігор Волков.


«Це був непростий рік. Коронавірусна інфекція мала серйозний впив на ситуацію в країні і в області зокрема. Значну частину ресурсів довелося спрямовувати на боротьбу з COVID-19. Через карантинні обмеження скасовано ряд заходів», - поділився думками Ігор Волков.


«Але нам вдалося створити в обласній раді ситуативну більшість і це надало змогу досягнути вкрай важливого для нас результату – представник фракції «Слуга Народу» Сергій Шульга очолив Кіровоградську обласну раду. А представники нашої політичної сили стали головами двох постійних депутатських комісії: Юрій Дрозд - голова комісії з питань житлово-комунального господарства, будівництва та використання природних ресурсів, а Максим Собко - голова комісії з питань агропромислового комплексу та земельних відносин», - додав депутат обласної ради.


У співпраці з іншими фракціями депутати «Слуг Народу» домоглися збереження у Кропивницькому Медичного факультету №2 Донецького національного медичного університету. «І це досить таки важливе рішення, бо в часи пандемії дуже гостро відчувається нестача кваліфікованих медичних кадрів», - зазначив Ігор Волков.


Також фракція «Слуга Народу» виступила з ініціативою створення комунального підприємства «Міжнародний аеропорт «Кропивницький». Таке рішення, в подальшому, дасть змогу лобіювати реконструкцію чи розбудову злітної смуги та аеропортової структури в обласному центрі. «Місто Кропивницький є історичним центром льотної підготовки майбутніх пілотів. Оскільки Кіровоградщина, фактично, є центром країни і займає вигідне географічне положення, повернення великої авіації в обласний центр надасть імпульсу для інвестиційного і стратегічного розвитку краю», - переконаний народний обранець. Під час сесії депутати звернулися до Кабінету Міністрів України, з метою включення міжнародного аеропорту у Кропивницькому до Державної цільової програми розвитку аеропортів на період до 2023 року.


На одній із сесій було ухвалено зміни до бюджету Кіровоградщини. «Я особисто направив, на ім’я голови ОДА, депутатський запит, стосовно необхідності виділення в проекті обласного бюджету на 2022 рік коштів на виготовлення проектно-кошторисної документації капітального ремонту та реконструкції КЗ «Кіровоградське обласне бюро судово-медичної експертизи». Адже 2 роки тому, в цьому приміщенні, сталася пожежа і сьогодні заклад, що забезпечував роботу всієї правоохоронної системи, знаходиться в непристосованому приміщенні, в якому працюють близько 70-ти медичних фахівців», - розповів Ігор Волков.


Під час засідання сьомої сесії депутати затвердили програму розвитку освіти Кіровоградщини до 2027p. та програму розвитку туризму в Кіровоградській області до 2027p. І, найголовніше, внесли зміни до бюджету на 2021 рік. З-поміж іншого буде виділено: 32 млн грн на закупівлю сучасного апарату для дистанційної променевої терапії обласному онкоцентру; 2 млн 700 тис. грн на реконструкцію приймального відділення міської лікарні швидкої допомоги в Кропивницькому; 1 млн 750 тис. грн співфінансування на створення навчально-практичних центрів сучасної професійно-технічної освіти; 83 тис. грн на закупівлю медичного обладнання в Обласний клінічний кардіологічний центр.


В рамках депутатської діяльності Ігор Волков провів 10 прийомів громадян, під час яких, окрім питань матеріальної допомоги, виборцями порушувались питання життєдіяльності обласного центру, від якого був обраний представником по Фортечному району міста.


«Про депутатський рік, що минув можна говорити багато, але наша фракція «Слуг Народу» націлена на нові перспективи. Ми сьогодні працюємо над проєктами майбутніх будівництв та реконструкцій, плануємо бюджети різних рівнів так, аби максимально прозоро і ефективно змінювати життя на локальному та регіональному рівнях, а це, як відомо, стає надійним підґрунтям для змін у всій державі», - додав голова фракції «Слуга Народу» Ігор Волков.



 

Юрій Дрозд, депутат Кіровоградської облради, член фракції «Слуга Народу»:

За цей рік вдалось зробити крок на шляху вирішення проблеми справедливого пенсійного забезпечення колишніх військовослужбовців та ветеранів силових структур. За моїм подання Кіровоградська облрада ухвалила відповідне Звернення Кабінету Міністрів України і він своєю Постановою №713 «Про додатковий соціальний захист окремих категорій осіб» установив з 1 липня 2021 р. особам, яким призначено пенсію до 1 березня 2018 р. відповідно до Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб» додаткові виплати до пенсій у розмірі 2 000 грн.. Ці виплати продовжаться і у наступному 2022 році, адже у проєкті державного бюджету окремим рядком вже заплановані доплати військовим пенсіонерам – 10,6 мільярдів гривень.



 

Максим Собко, депутат Кіровоградської облради, член фракції «Слуга Народу»:

Ремонт доріг у громадах - одне з пріоритетних питань у моїй діяльності. Адже найбільше звернень надходить від мешканців саме щодо незадовільного стану доріг. Розумію, що це надзвичайно важливе питання, адже жителі громад повинні мати якісне транспортне забезпечення. Саме за мого втручання в Гурівській громаді було відремонтовано міст, який знаходиться на в'їзді в село Василівка та дорогу Гурівка - Пишне. Саме плачевний стан дороги ставав перешкодою для надання оперативної медичної допомоги жителям села та перешкоджав безпечному руху шкільного автобуса, що підвозить дітей до навчального закладу. Також щоб покращити транспортне сполучення до парку «Веселі Боковеньки», спільно з депутатами обларади підтримали рішення щодо ремонтних робіт на цьому об'єкті. То ж наразі тут ремонтують 5,5 км автошляху.



 

Вікторія Безфамільна, депутатка Кіровоградської облради, членкиня фракції «Слуга Народу»:

Разом з колегами створили в обласній раді міжфракційне депутатське об’єднання «Рівні можливості», і мене обрали співголовою. Основними напрямками роботи МФО є рівні можливості жінок та чоловіків у суспільстві, підтримка дитинства та материнства, соціальний захист дітей, якісна освіта, повага до життя, ідентичності та недоторканості прав громадян. Наше депутатське об’єднання діє на принципах самоврядування, є відкритим до приєднання інших депутатів та налаштоване на співпрацю з керівництвом області, громадськими організаціями та об’єднаннями.



 

Владислав Шаповалов, депутат Кіровоградської облради, член фракції «Слуга Народу»:

Робота депутата зосереджується не тільки на комісіях чи групах – важливою частиною є і спілкування з виборцями та головами ТГ. Протягом року двічі на місяць проводив прийом громадян у Кропивницькому, а з головами громад спілкувався під час робочих зустрічей в громадах. У селі Рівному разом з народним депутатом допоміг вирішити проблему місцевого населення із централізованим водопостачанням. Завдяки субвенції з держбюджету на соціально-економічний розвиток було встановлено водонапірні вежі.


3987Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: