Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: політика
Автор:
Дата: 28 грудня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/politics/2021/12/28/vladislav-shapovalov-pro-pershii-rik-v-oblradi-ja-jak-deputat-nesu-vidpovidalnist-za-svii-golos-.htm
політика, 28 грудня 2021

Владислав Шаповалов про перший рік в облраді : «Я, як депутат несу, відповідальність за свій голос»


У 2020 році під час виборів у місцеві ради обрали людей від нових політичних сил, які вже досягли успіху у професійній сфері, тож можуть достойно нести і депутатську відповідальність. І серед людей, які тоді вперше отримали депутатське посвідчення, був і Владислав Шаповалов, представник політичної партії «Слуга Народу». Він є підприємцем у сфері будівництва, а до обласної ради Кіровоградщини його обрали в єдиному багатомандатному виборчому окрузі №2 ( Новоукраїнський район). Протягом 2021 року він брав активну участь у засіданнях як постійної комісії  облради, так і робочих  групах при облдержадміністрації, вносив правки до профільних програм Кіровоградщини і проектів рішень, налагоджував співпрацю між представниками громад і депутатами Верховної Ради, а також очолив міжфракційне об’єднання.


Цікаво, що вибір комісії  для Владислава Шаповалова був легкий, адже він має три дотичні спеціальності.


«Тоді університет ще мав назву КІСМ. То я спочатку отримав диплом інженера, потім заочно вивчився по спеціальності «бухгалтер», а потім ще отримав кваліфікацію як будівельник. Я розуміюся на таких сферах, як автоматика, промислове та цивільне будівництво, і в економічних нюансах діяльності розбираюся. Тому в мене не було сумнівів, в яку саме депутатську комісію я маю піти», – розповів Владислав Шаповалов.


І справді: одразу після обрання депутатом Владислав Шаповалов став членом постійної обласної комісії з питань економічного розвитку та інфраструктури. Із самої назви зрозуміло, що  комісія розглядає велике коло питань і бере участь в розробці важливих галузей життєдіяльності області – це питання промислового виробництва, підвищення якості продукції,  розвиток енергетики, транспортне обслуговування, комунікацій, підтримка й розвиток малого та середнього підприємництва в області. За рік роботи році члени комісії провели сім засідань на яких опрацювали загалом 45 питань. Водночас, члени комісії активно обговорювали питання щодо реалізації Стратегії розвитку Кіровоградської області на 2021-2027 роки, будівництва і ремонту автомобільних доріг державного і місцевого значення на Кіровоградщині, виконання обласної комплексної програми з розвитку доріг та безпеки дорожнього руху у Кіровоградській області на 2018-2022 роки, вагового контролю на автодорогах області та багатьох інших питань.  


 

Крім роботи в постійній комісії  обласної ради Владислав Володимирович від початку 2021 року працює також в робочій групі при облдержадміністрації з відбору і формування переліку заходів та об’єктів будівництва автомобільних доріг місцевого значення. Як пояснює Владислав Шаповалов, основним завданням обласної робочої групи є визначення напрямів використання коштів державної субвенції та об’єктів будівництва і ремонту автодоріг місцевого значення. Зараз група працює над переліком об’єктів, які у 2022 році будуть ремонтувати за рахунок субвенції з державного бюджету на ремонт і утримання доріг місцевого значення в Кіровоградській області.


Поміж тим, робота депутата облради Владислава Шаповалова зосереджується не тільки на комісіях чи групах – важливою частиною є і спілкування з виборцями, головами територіальних громад, народними депутами України. Протягом  року він проводив прийом громадян двічі на місяць у місті Кропивницькому, а з головами громад постійно спілкується за допомогою телефонного зв'язку, а також під час робочих зустрічей в громадах. Так,  протягом року разом із колегами з обласної ради та депутатом Верховної Ради України Ігорем Мурдієм він відвідав  Глодоську, Добровеличківську,  Піщанобрідську, Новоукраїнську, Ганнівську та Рівнянську громади.


 


«Наприклад, в Ганнівській громаді до мене звернулися власники паїв – там проблема з територією у майже 600 га. Працюю над цим: хоч питання складне, але є можливості вирішити його у правовому полі.


Є певна вертикаль співпраці між громадами та державою і частину успішної діяльності обласного депутата становить, на мою думку, саме забезпечення результативності всіх процесів. Щоб голови місцевих рад могли нормально звернутися до депутатів облради, а  депутати облради мали контакти з парламентарями. Я постійно спілкуюся з головами громад, знаю про місцеві проблеми і плани. Подекуди для вирішення проблеми обласного бюджету не вистачає і потрібна допомога з державного. В такому випадку вирішальну роль відіграє активна участь у вирішенні цих питань наших народних депутатів-мажоритарників. Зокрема, Ігоря Мурдія, що є представником округу №100 у Верховній Раді. Наша налагоджена співпраця дає реальні результати, в чому можуть пересвідчитися жителі Новоукраїнського району», – підкреслив  Владислав  Шаповалов


Співпраця справді дає результати. Наприклад, завдяки субвенції з державного бюджету на соціально-економічний розвиток в селі Рівному встановили водонапірні вежі, що вирішило проблему місцевого населення із централізованим водопостачанням.


Звісно, обов’язковою для депутата є і робота у сесійній залі.


«Ми отримуємо заздалегідь питання, які виноситимуться на розгляд ради. Звісно, коли питання подані комісією з інфраструктури, то я вже з ними добре ознайомлений. Всі інші я уважно перечитую, передивляюся висновки і рекомендації інших депутатських комісій. Так, на це потрібно чимало часу. Наприклад, при підготовці до попередньої сесії я отримав загалом 89 документів. Але я, звичайно, все уважно вивчив: адже я голосую за рішення або проти них і несу відповідальність за свій голос перед виборцями, – наголошує Владислав Володимирович,  -   Після низки зустрічей, що ми провели на територіях, з’явилась ініціатива, щодо об’єднання зусиль депутатів в обласній раді у питанні відстоювання інтересів мешканців Новоукраїнського району на різних рівнях.  Ми вже провели засідання ініціативної групи зі створення міжфракційного об’єднання (ред. МФО) депутатів обласної ради «Новоукраїнщина». Згоду співпрацювати в МФО на даний час надали шість представників різних фракцій: Володимир Арсірій, Олександр Головань, Юрій Дрозд, Валентина Снісаренко, Павло Сорока і я. Приємно, що колеги делегували мені повноваження голови  МФО. Тож, переконаний, що наступного року ми зможемо максимально об’єднати зусилля для розвитку громад Новоукраїнщини та використати передбачені на це ресурси, що закладені в головних кошторисі країни і області на 2022 рік».



Головний кошторис країни на 2022, дійсно, містить чимало новації і збільшення фінансування соціально- важливих напрямків. Так,  у кінцевому варіанті Бюджету - 2022 закладено 1 мільярд гривень на реалізацію програми "Питна Вода",  інфраструктурна субвенція складатиме 9 мільярдів, субвенцію на будівництво/ремонт доріг місцевого значення збільшено до  24,6  мільярдів гривень.



«Нині не тільки я підбиваю підсумки року, що минає і планую свою професійну діяльність та особисті справи на наступний рік. Впевнений, що про це думають мільйони українців. Тож напередодні новорічно-різдвяних свят бажаю у всьому знаходити користь і радість. Нехай  буде більше приводів відчути смак життя, а натхнення допоможе зробити його кращим. Здоров’я, мирного неба нам всім над головою і родинного тепла»,  -  підсумував розмову Владислав Шаповалов.


5027Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: