Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: політика
Автор: Пресслужба Міністерства охорони здоров'я
Дата: 24 грудня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/politics/2021/12/24/zmistovno-vid-moz-chomu-testi-na-covid-19-zrobleni-v-domashnih-umovah-ne-pidhodjat-dlja-vidviduvannja-gromadskih-zakladiv-ta-poizdok-u-transporti.htm
політика, 24 грудня 2021

Змістовно від МОЗ: Чому тести на COVID-19, зроблені в домашніх умовах, не підходять для відвідування громадських закладів та поїздок у транспорті

Пресслужба Міністерства охорони здоров'я


Експрес-тести на COVID-19, зроблені в домашніх умовах, не є чинним для відвідування громадських закладів та поїздок у громадському транспорті.


Зараз у продажу можна знайти експрес-тести для домашнього використання. Проте такі тести не дають підстави відвідувати ресторани, кінотеатри, спортивні зали чи користуватись міжрегіональним транспортом в умовах карантину. Для цього підійде ПЛР-тест та експрес-тест на антиген, зроблений в лабораторії. Ці види тестування дають змогу виявити активну інфекцію.


Чому зроблені вдома експрес-тести не валідні для доступу у громадські заклади?


- Процедура проведення тестування може бути проведена із порушеннями, а можливості перевірити, чиї зразки використовувались для тесту немає.


- Результати такого тестування не є 100% гарантованими, зокрема і через те, що процедура може бути проведена із порушенням.


Водночас, такі типи тестів можна використовувати для самоконтролю. У випадку позитивного результату необхідно звернутись до медичного закладу для підтвердження результатів ПЛР-методом.


Більше про різницю тестів на COVID-19 читайте за посиланням  https://cutt.ly/0UiiEs1 



5239Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: