Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: політика
Автор: Телеканал ТТV
Дата: 25 вересня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/politics/2021/09/25/pidsumki-sesii-oblasnoi-radi.htm
політика, 25 вересня 2021

Підсумки сесії обласної ради

Телеканал ТТV


Понад 700 мільйонів гривень боргу за спожитий газ, арештовані рахунки та відсутність актів готовності – з такими проблемами до нового опалювального сезону підходить найбільше в Кропивницькому тепло генеруюче підприємство «Теплоенергетик». Попри це в облдержадміністрації запевнили – вагомих підстав для перестороги в абонентів немає і холоди вони зустрінуть у теплих домівках.


А от депутати Кіровоградської обласної ради налаштовані не так оптимістично. І вважають аби цього річ опалювальний сезон минув без форс мажорів, крім управлінських рішень місцевої влади, в тому числі знадобиться і допомога Уряду.


Чи чекати новим споживачам теплових каруселей взимку? Це та кілька інших важливих питань обговорили та вирішили під час чергової сесії Кіровоградської обласної ради депутати.


Три місяці перерви і депутати знову за робочими місцями. Перше сесійне засідання цієї осені більшість обранців не прогуляли. У системі зареєструвались 55 з 64 депутатів. Розпочали засідання з питань організаційних. Майже одноголосно проголосували за призначення нових -старих керівників закладів освіти, медицини та соціальних установ.


Потім внесли поправки в інвестиційну програму ОКВП «Дніпро-Кіровоград» на 2021 рік. Після чого затвердили програму і на наступний рік. Сума складе близько 200 мільйонів гривень. За ці кошти «Дніпро-Кіровоград» планує завершити реконструкцію водоочисних систем та встановити лічильники обліку для абонентів. Рішення - підтримали, але депутатський корпус нагадав: «Солодкі обіцянки не повинні розходитись з ділом. Старі провідні мережі слід ремонтувати або міняти на високої якості.


Лідер фракції «Слуга Народу» в обласній раді Ігор Волков підкреслив: «Догани керівництву водоканалу виносять не від хорошого життя. Системних змін у кращій бік у роботі ОКВП «Дніпро-Кіровоград» в останні роки не відбувається».


І на те депутат вбачає кілька причин: «Існує кілька проблем: господарського характеру, і питання менеджменту. Підприємство «Дніпро-Кіровоград» - є монополістом в наданні послуг. А ми всі розуміємо, що з будь-якої точки зору монополіст – це погано. І коли ніхто не наступає на п’яти і немає конкуренції то підприємство не намагається шукати внутрішні резерви».


Занепокоєння в депутатів викликає в тому числі підготовка до нового опалювального сезону. Мовляв тепло підприємства погрузли в боргах і на передодні похолодань ще не всі отримали акти готовності. Проте в облдержадміністрації заспокоюють – підстав для паніки – немає. Сьогодні теплогосподарства готові майже на 99%. Не відстають від них і так звані об’єкти критичної інфраструктури.


Як зазначила керівник департаменту ЖКГ Кіровоградської ОДА Ольга Довжук: «Акти готовності отримали 36 лікарень із 39, які мають їх отримати. Не отримали території: місто Світловодськ, Аджамська ОТГ і Кетрисанівська ОТГ. По лікарням у нас Помічнянська міська лікарня, Світловодська ЦРЛ, Дитяча обласна лікарні – ще не отримали акти готовності.


Тим не менш – цифри красиві лише на папері – переконаний Ігор Волков. Приводу розслаблятися немає. На дужку депутата реструктуризація багаторічних боргів, які накопичили теплопідприємства області має лягти на плечі не лише місцевого самоврядування. Конструктивну допомогу повинні запропонувати і в Уряді.


«В мене є побоювання щоб держава не залишила сам на сам місцеві громади з цими проблемами, які накопичувалися не один рік. А розкоординація і блокування рахунків точно йде не на користь підготовки до зими. В Уряді мають бути люди, які реальну ситуацію справ на місцях і саме Уряд має прийняти важливе управлінське рішення для того щоб допомогти комунальним теплопостачальним підприємствам не залишити в решті решт людей без тепла», - зазначив Ігор Волков.


Внесли депутати також корективи і до головного кошторису області. У бюджет додатково залучили більше двох мільйонів гривень для завершення реконструкції приймальних відділень у медзакладах. Добудують їх в обласній лікарні та Центральній міській лікарні Олександрії.


Загалом під час чергового сесійного засідання обранці розглянули 45 питань.


4054Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: