Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: політика
Автор: Пресслужба Управління СБ України у Кіровоградській області
Дата: 8 вересня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/politics/2021/09/08/sbu-opriljudnila-dokazi-habarnitstva-i-vruchila-novu-pidozru-nachalniku-lotnoi-akademii-video-.htm
політика, 8 вересня 2021

СБУ оприлюднила докази хабарництва і вручила нову підозру начальнику Льотної академії (ВІДЕО)

Пресслужба Управління СБ України у Кіровоградській області


Співробітники СБУ вручили нову підозру начальнику Льотної академії Національного авіаційного університету. Чоловіка підозрюють у скоєнні злочину за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України - прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до 10 років.


Нову підозру зловмиснику вручали в одній із лікарень міста Києва, куди чоловік приїхав із Кропивницького, щоб нібито «підправити» своє здоров’я.


За версією слідства, зловмисник має потужні корупційні зв’язки у регіоні, що дозволило йому «впевнено себе почувати», навіть будучи підозрюваним. Нагадаємо, що минулого тижня правоохоронці вже вручили посадовцю підозру за цією ж статтею, втім судді відпустили його прямо у залі засідань.


Начальника Льотної академії Національного авіаційного університету та його посередника ‒ начальника Льотного училища ЛА НАУ ‒ підозрюють у вимаганні хабара у $20 тис.<br>Посадовці вимагали гроші від директора однієї з місцевих приватних компаній за укладання договорів про співпрацю з Льотною академією. У разі відмови, начальник ЛА НАУ погрожував підприємцю «знищити» його бізнес.


Оперативники спецслужби затримали посередника під час одержання всієї суми хабара при виїзді з Кропивницького, він планував втекти до Києва.


Також СБУ публікує відео, на яких зафіксовані зустрічі фігурантів провадження із директором компанії, від якого вимагали неправомірну вигоду.


Серед іншого, на записах видно як:


Начальник Академії домовляється про систему «відкатів» на навчальних польотах студентів;

Фігуранта не влаштовує хабар в національній валюті, вимагає долари;

Сторони домовляються про «відкати» з кожного етапу навчань студентів;

Начальник Академії зізнається, що змушує студентів вносити «додаткові платежі».



<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=306&amp;href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fssu.kropyvnytskyi%2Fvideos%2F1134824533710942%2F&amp;show_text=false&amp;width=560&amp;t=0" width="560" height="306" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowfullscreen="true" allow="autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share"></iframe>


4288Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: