Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: політика
Автор:
Дата: 18 червня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/politics/2021/06/18/dva-roki-reform.htm
політика, 18 червня 2021

Два роки реформ


Нещодавно в Києві відбувся форум «Медіа-2021: реформи, виклики, можливості». У межах заходу за участі представників центральних та регіональних медіа обговорили питання реформ, які останні два роки впроваджуються в Україні.



В рамках форуму пройшла пресконференція «Два роки реформ» в якій взяли участь голова партії «Слуга Народу» Олександр Корнієнко, голова Політради та фракції у ВР «Слуга Народу» Давид Арахамія, а також голова Нацради громад партії Олександр Завітневич.




«Реформи судової системи, Служби безпеки України та запровадження накопичувальної пенсійної системи будуть головними питаннями, які наша партія планує вирішити до кінця 2021 року», - заявив Давид Арахамія.



За його словами, концепція накопичувальної пенсійної системи вже створена. Але буде велике суспільне обговорення. Адже це питання стосується кожного громадянина України.



Одним з найбільших проєктів за часів незалежності України є «Велике будівництво», ініційоване Президентом Володимиром Зеленським. Результат втілення програми – це ремонти навчальних закладів, садочків та доріг державного значення. Сьогодні розглядаються джерела фінансування ремонту місцевих доріг.



«Останнім часом «Слуга Народу» все більше приділяє уваги вирішенню проблем регіонів. Аби покращити комунікацію зі столицею, у кожному обласному центрі буде створена місцева рада громад «Слуги Народу», - розповів Олександр Завітневич. Він висловив впевненість, що рада громад стане дієвим органом, який об’єднає голів обласних осередків та працюватиме безпосередньо з громадами.



Сьогодні також ведеться робота над важливими фінансовими реформами. Розглядаються питання надання додаткових можливостей для наповнення місцевих бюджетів. Паралельно працюють над законодавством про приватизацію: 10% від приватизації будуть надходити в громади. Це має підвищувати зацікавленість на місцях в пошуках інвесторів для об’єктів малої приватизації. Такі кроки повинні сприяти підвищенню спроможності громад.



За словами голови партії «Слуга Народу» Олександра Корнієнка, земельна реформа спрямована на розвиток і підтримку перш за все малих фермерських господарств, а не на великі агрохолдинги. Найближчим часом планується створення фонду на підтримку фермерів – на відшкодування відсотків по кредитах, на програми розвитку малих господарств. Для розвитку та підтримки галузі, планується удосконалення механізму дотацій, що будуть спрямовані на окремі напрямки. Так, вже внесено на розгляд законопроект про відшкодування коштів за свійських тварин. У планах – скасування ввізного мита на племінних тварин.


Під час свого виступу голова партії «Слуга Народу» Олександр Корнієнко зазначив: «Підтримка та довіра до Глави держави, рейтинги партії свідчать про те, що багато прихильників нашої команди залишаються з нами, вірять у реформи, бреруть участь у змінах на місцях і бачать результати. Багато людей, які за нас голосували, які нас підтримують, – молодь. Це важливо розуміти, нове покоління дедалі більше впливатиме на політичні процеси. І ми хотіли б разом втілювати зміни, запроваджувати нові чесні правила, завершувати розпочаті реформи».



фото - пресслужби партії "Слуга Народу"

5279Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: