Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: політика
Автор:
Дата: 14 червня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/politics/2021/06/14/media-2021-reformi-vikliki-mozhlivosti.htm
політика, 14 червня 2021

Медіа-2021: реформи, виклики, можливості


Днями у центральному офісі політичної партії «Слуга Народу» відбувся форум для представників центральних та регіональних ЗМІ "Медіа-2021: реформи, виклики, можливості".


Програма заходу була поділена на три платформи:

- Майбутнє місцевих медіа: законодавчі зміни, протидія дезінформації та захист прав журналістів;

- Пресконференція на тему «Два роки реформ»;

- Професійні виклики: як розвивати українські медіа в сучасних умовах.


Під час першої дискусійної сесії учасники обговорили майбутнє місцевих медіа: які плануються законодавчі зміни, як протидіяти дезінформації та що потрібно робити для захисту прав журналістів.


У ній взяли участь голова політичної партії «Слуга Народу» Олександр Корнієнко, міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко, голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Микита Потураєв, голова підкомітету з питань права громадян на інформацію Комітету ВР з питань свободи слова Тетяна Циба та керівниця Центру протидії дезінформації Поліна Лисенко.


«Законопроєкт №2693-Д про медіа створює зрозумілі для всієї індустрії межі, яким чином вони можуть розвиватися в подальшому. Він об’єднує шість існуючих на сьогодні законів про інформаційні агентства, друковані засоби масової інформації, телебачення, радіомовлення тощо. Цей документ починає частково регулювати й інтернет, і споживання аудіовізуальної продукції. Він вперше дає розуміння того, яким чином регулятор може діяти щодо російської інформаційної агресії. Це новела, якої ніколи не було», – зазначив міністр культури та інформполітики Олександр Ткаченко.


В ході зустрічі Поліна Лисенко розповіла про Центр протидії дезінформації при РНБО.


«Перед нами стоять виклики: дезінформація, інформаційні впливи, маніпуляції, так звані вкиди. Те, що шкодить національній безпеці та кожному з нас. Створення центру я вважаю можливістю України на державному рівні протистояти супостату, протистояти ворогу», – зазначила керівниця Центру протидії дезінформації Поліна Лисенко.


За її словами, центр займається збором інформації з усього інформаційного поля, аналізом, яка інформація є загрозливою, напрацьовує можливі алгоритми відповіді на неї та рекомендує суб’єктам реалізовувати цю відповідь.


Офіційні медіа мають усвідомлювати свій вплив на суспільство та відповідально ставитися до можливостей, які забезпечує свобода слова – заявила народний депутат фракції «Слуга Народу», голова підкомітету з питань права громадян на інформацію Комітету ВР з питань свободи слова Тетяна Циба.


  «Ми у комітеті часто стикаємося із тим, що деякі представники медіа скаржаться на неможливість висловити свою думку та обмеження у свободі слова. Але нерідко у свідомості цих людей поняття свободи слова викривлене», – розповіла Тетяна Циба.


За її словами, в українському законодавстві є тільки одне обмеження, яке визначається як мова ворожнечі. Але воно занадто абстрактне.


Під час прес-конференції медійникам презентували чат-бот «Інформаторка», за допомогою якого журналісти зможуть: знайти інформацію про депутатів; отримати фото депутата для ваших матеріалів; переглянути розклад ефірів, який оновлюється щогодини; бути в курсі головних новин і коментарів від керівництва партії та фракції; дізнаватися першими про важливі публічні заходи; писати свої запитання і отримувати на них відповіді прямо у телеграм.


«Слуга Народу» – найдіджитальніша партія в Україні, що поважає роботу журналістів, а тому робить комунікацію з ними максимально зручною та швидкою», – наголосив очільник політсили Олександр Корнієнко.


Реформи судової системи, Служби безпеки України та запровадження накопичувальної пенсійної системи будуть головними питаннями, які партія «Слуга Народу» планує вирішити до кінця 2021 року.


«Перше питання – судова реформа. Друге – реформа СБУ та створення бюро економічної безпеки. Законодавчий механізм вже існує, але треба завершити цей процес. Третє питання – система накопичувальної другої пенсії», – заявив голова Політради партії та очільник фракції «Слуга Народу» Давид Арахамія.





І в третьому блоці була дискусійна сесія із провідними медійниками, такими як Олександр Мартиненко, генеральний директор інформаційного агентства «Інтерфакс-Україна»; Тигран Мартиросян, журналіст, телеведучий «Україна 24», консультант з інформаційного мовлення «Медіа Група Україна»; Сергій Щербина, головний редактор інформаційного агентства «РБК-Україна»; Олеся Бацман, головна редакторка інтернет-видання «ГОРДОН»; Марина Шашкова, редакторка відділу «Політика» журналу «Фокус».


За словами голови партії «Слуга Народу» Олександра Корнієнка, їх політична сила щорічно проводитиме форуми для ЗМІ, аби обговорювати нагальні й актуальні питання взаємодії та розвитку галузі.











Фото надані пресслужбою ПП "Слуга Народу"

      

5564Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: