Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: політика
Автор: "Кіровоград24"
Дата: 27 жовтня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/politics/2020/10/27/mistsevi-vibori-2020-na-kirovogradschini.htm
політика, 27 жовтня 2020

Місцеві вибори 2020 на Кіровоградщині

"Кіровоград24"


Сьогодні, 27 жовтня відбулась заключна сесія інформаційного марафону «ПроВибори», що цього року проходить у рамках спільного проекту Прес-клубу реформ та телеканалу «Вітер».


Учасниками сесії були представники різних політичних сил, зокрема Михайло Бєжан, представник політичної партії «Слуга Народу», Костянтин Яриніч від «Европейської солідарності», Олександр Скляревський від партії «Сила і честь», Катерина Шамардіна, кандидатка на посаду міського голови від «Рідного міста» та Юрій Семенюк від партії «Пропозиція».


На самому початку ефіру Михайло Бєжан, подякував виборцям, які прийшли на дільниці і виявили свій громадянський обов’язок. «На Кіровоградщині надзвичайно низька явка виборців, на яку вплинула карантинна ситуація в державі, а дехто просто заплутався у складності виборчого процесу. Після присяги наші висуванці будуть керівниками міських рад Світловодська та Знам’янки, а також головами 13-ти об’єднаних територіальних громадах. На виборах до обласної ради «Слуги Народу» також мають гарний результат. Тож розраховуємо, що Президентську політичну силу, в складі обласної ради, будуть представляти 15 депутатів» - зазначив Михайло Бєжан.


Представник ПП «Європейська солідарність» Костянтин Яриніч повідомив, що в Кіровоградській області 12,31% виборців підтримали партію «Європейська Солідарність». По всіх громадах перетнули 5% бар’єр.


Олександр Скляревський від партії «Сила і честь» розповів, що їх представники перемогли Суботівській та Тишківській громадах. А у Світловодську та Олександрії подолали 5% бар’єр. В обласному центрі отримали близько 4%.


Катерина Шамардіна, кандидатка на посаду міського голови від «Рідного міста» зазначила, що за паралельними підрахунками їх політична сила матиме представництво у міській ради, більше 7%.


«Нам вдалося здобути перемогу. Ми непарламентська партія, партія місцевого самоврядування. Лідер Андрій Райкович отримав понад 53% голосів, і, таким чином, ми можемо сьогодні говорити, що другого туру виборів міського голови не буде», – заявив Юрій Семенюк.


«За паралельним підрахунком у нас зараз понад 18% голосів, тобто ми зараз знаходимося на першому місці і будемо найбільшою фракцією в міській раді», – зазначив представник партії «Пропозиція».


5225Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: