Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: політика
Автор:
Дата: 25 жовтня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/politics/2020/10/25/marafon-2020-uchasniki-zajavljajut-pro-nizku-javku-vlasni-sotsiologichni-opituvannja-robotu-v-posilenomu-rezhimi.htm
політика, 25 жовтня 2020

Марафон 2020: учасники заявляють про низьку явку, власні соціологічні опитування, роботу в посиленому режимі


Відбулася третя сесія в рамках інформаційного марафону «ПроВибори», що цього року проходить у рамках спільного проекту Прес-клубу реформ та CBN. 


Костянтин Яцук, начальник відділу адміністрування Державного реєстру виборців апарату Кіровоградської ОДА зазначає: «Працюємо в посиленому режимі. Голова облдержадміністрації теж на робочому місці.  Явка виборців по області станом на 13 годину – 16,8%. Органами поліції вже зареєстровано 37 заяв про порушення виборчого законодавства». 


Марина Осіпова, представник політичної партії "Радикальна партія Олега Ляшка" розповіла: «Вибори проходять інертно. Явка дійсно дуже низька, люди поважного віку відповідально ставляться до свого громадянського обов’язку, а молодші бачать чергу біля дільниці, розвертаються і йдуть. Виявлено факти підвозу виборців, але поки що вони не підтверджені офіційно, не перевірені». 


Катерина Шамардіна, представник партії "Рідне місто" додала: «Наші представники фіксували відсутність інформаційних бюлетенів по партіях до місцевої ради або просто переплутані дані, невірно написані прізвища кандидатів та подана інформація про кандидатів. У психо-неврологічному інтернаті підопічних у кабінки заводили працівники інтернату, а як вони там голосували, хтозна. Голова комісії не цей факт не реагував, тому складено акт, проведена відеофіксація цього порушення». 


Юрій Семенюк, представник партії "Пропозиція" зауважив: «Жодні вибори не обходяться без організаційних чи методичних проблем. Ці вибори не виключення». 


Серед порушень представник назвав: розміщення не всіх інформаційних матеріалів, ведення рекламних кампаній у день виборів, голосування без паспорта, підвіз виборців, винесення бюлетенів з виборчої дільниці. 


4086Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: