Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: політика
Автор: Юридичний відділ Кіровоградського обласного центру зайнятості
Дата: 6 жовтня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/politics/2020/10/06/tehnichni-pratsivniki-viborchih-komisii-zareestrovani-bezrobitni-ne-povinni-znimatis-z-obliku-v-tsentri-zainjatosti.htm
політика, 6 жовтня 2020

Технічні працівники виборчих комісій – зареєстровані безробітні не повинні зніматись з обліку в центрі зайнятості

Юридичний відділ Кіровоградського обласного центру зайнятості


Для технічного забезпечення діяльності виборчих комісій можуть залучатися відповідні працівники, у тому числі в день голосування. Якщо ці особи є безробітними, чи повинні вони зніматись з обліку в центрі зайнятості?


Законом України «Про зайнятість населення» та порядком реєстрації безробітних визначено, що зайнятість особи є підставою для припинення реєстрації безробітного в центрі зайнятості. Одним із різновидів такої зайнятості є укладення цивільно-правового договору про виконання робіт (надання послуг).


Виборчим кодексом України визначено, що для організаційного, правового, технічного забезпечення здійснення повноважень виборча комісія може залучати відповідних спеціалістів, експертів та технічних працівників. Ними можуть бути також зареєстровані безробітні. Залучення таких працівників не позбавляє безробітних їх статусу, та не є підставою для припинення їм виплати допомоги по безробіттю. 



2662Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: