Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: політика
Автор:
Дата: 27 червня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/politics/2019/06/27/kandidat-u-nardepi-vid-agrarnoi-partii-jurii-krutko-zvertatimetsja-do-sudu-cherez-reestratsiju-samovisuvantsja-dviinika-.htm
політика, 27 червня 2019

Кандидат у нардепи від Аграрної партії Юрій Крутько звертатиметься до суду через реєстрацію самовисуванця - «двійника»


Центральна виборча комісія зареєструвала кандидатом у народні депутати по 100-му виборчому округу (центр у місті Бобринець) самовисуванця-двійника повного тезку висуванця від Аграрної партії України Юрія Миколайовича Крутька. Це, на думку партійців, є брудною технологією. Сам кандидат від Аграрної партії оскаржуватиме рішення про реєстрацію «двійника» у суді.


За повідомленням Громадянської мережі ОПОРА, ЦВК 19 червня зареєстрували в окрузі №100 Юрія Крутька. Згідно з сайтом ЦВК, він народився 15 липня 1965 року в місті Херсоні, громадянин України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта вища, генеральний директор, ПП «Агрофірма «Славутич», член Аграрної партії України, проживає в місті Херсоні, судимість відсутня, суб’єкт висування – Аграрна партія України.




Інший Юрій Крутько був зареєстрований 24 червня. Згідно з даними ЦВК, він народився 21 березня 1975 року в місті Чернігові, громадянин України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта середня спеціальна, фізична особа – підприємець, безпартійний, проживає в місті Чернігові, судимість відсутня, самовисування.


-  Ми готуємо матеріали оскарження в Центральні виборчу комісію і звертатимемося до суду. Усі розуміють, що це технічний кандидат і його висувають політичні конкуренти, які хочуть вкрасти голоси у мене як кандидата від Аграрної партії, - прокоментував Юрій Крутько.


Партійці припускають, що реєстрація «двійника»-самовисуванця має на меті відволікти увагу виборця від їхнього кандидата.


-  Юрій Миколайович Крутько є головою Аграрної партії України, головою громадської спілки «Аграрна самооборона», він кілька останніх років бореться з аграрним рейдерством. Згадайте події з захопленням агрофірми «Нива» у Кропивницькому районі. Саме завдяки  селянам вдалося відстояти своє підприємство. Його добре знають і поважають люди і в області, і в Україні. А тут з’являється кандидат-тезка, про якого ніхто нічого не чув. Зрозуміло, що це робиться для того, щоб украсти голоси в Аграрної партії і його кандидата, - кажуть в обласному осередку партії.


В обласній організації Громадянської мережі ОПОРА прокоментували,  що зареєстрованих по два кандидата мають ідентичні прізвища, імена та побатькові. На жаль, в Україні технологія реєстрації «двійників» не нова. Однак – це може ввести в оману виборця, адже часто люди не звертають увагу на біографічні довідки, які розміщені у бюлетені. До того ж, бюлетень формуватимуть за алфавітним порядком, то цих два кандидати будуть поруч. Координатори ОПОРИ закликали виборців уважно читати документацію, в тому числі і інформацію про кандидатів у народні депутати.


4511Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: