Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: політика
Автор: ГУ ДФС у Кіровоградській області
Дата: 25 квітня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/politics/2019/04/25/komu-poschastilo-otrimati-vid-bankivskoi-ustanovi-amnistiju-majut-zadeklaruvati-dohodi.htm
політика, 25 квітня 2019

Кому пощастило отримати від банківської установи амністію, мають задекларувати доходи

ГУ ДФС у Кіровоградській області


ГУ ДФС у Кіровоградській області нагадує громадянам про необхідність декларування доходів, отриманих у 2018 році. Зокрема, звертаємся цього разу до тих, хто отримав додаткове благо від банківських установ (далі – банк).


Мова йде про основні суми боргу (кредиту) платника податку, прощеного (анульованого) кредитором (банком) за його самостійним рішенням, до закінчення строку позовної давності. Причому таке рішення не є пов'язаним із процедурою банкрутства. Окрім того, сума такого боргу має становити не менше 50 відс. однієї мінімальної заробітної плати (у розрахунку на рік), встановленої на 01 січня звітного податкового року.


Відтак, Податковим кодексом України передбачено, що такі платники податків, котрі отримали прощення (ануляцію) боргу мають самостійно сплатити податок з таких доходів та подати щорічну Декларацію про майновий стан і доходи.


Додатково інформуємо, що оскільки даний вид доходу підлягає оподаткуванню податком на доходи фізичних осіб, то відповідно до п.п. 1.2 п. 16 1 підрозділу 10 розділу XX Перехідних положень Податкового Кодексу України, одночасно є і об’єктом оподаткування військовим збором, ставка якого становить 1,5 відс. об'єкта оподаткування.



2345Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: