Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: політика
Автор: Центр Регіональних Досліджень
Дата: 21 січня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/politics/2019/01/21/tsrd-v-novomu-rotsi-timoshenko-stabilna-a-zelenskii-roste.htm
політика, 21 січня 2019

ЦРД: в новому році Тимошенко стабільна, а Зеленський росте

Центр Регіональних Досліджень



Вже близько 10 років сайти «весь Кіровоград», а згодом «Кіровоград24» та інші ЗМІ регіону співпрацюють з Центром Регіональних Досліджень, який у виборчий та міжвиборчий період проводить соціологічні дослідження зокрема в Кіровоградські області та містах регіону.


Сайт «Кіровоград24» вже публікував результати соціологічних опитувань в Кропивницькому в листопаді та грудні 2018 року. А також результати опитувань в листопаді та грудні минулого року по всій Кіровоградській області. Опитування стосується симпатій мешканців обласного центру та області щодо виборів Президента України, які відбудуться 31 березня 2019 року.


Зараз вашій увазі ми пропонуємо результати соціологічного дослідження, яке  здійснювалось в період з 9 по 16січння 2019 року у місті Кропивницький Кіровоградської області. Було опитано 700 респондентів. Статистична похибка склала +/- 3,5%. Респондентам у Кропивницькому було задано єдине запитання: Якщо б вибори Президента України відбулись сьогодні, кого б з наступних осіб Ви обрали?


В новому році фахівці Центру Регіональних Досліджень спостерігають деякі зміни в симпатіях кропивницьких виборців. Так, перша трійка лідерів не змінилась. Рейтинг Юлії Тимошенко залишився майже таким самим і це експерти пов’язують з тим, що електоральне ядро лідерки партії «Батьківщина» є стабільним. Та й за звітній період майже не було помітних подій навколо неї.


В свою чергу рейтинг Володимира Зеленського помітно зріс, це пов’язують з неочікуваним «новорічним» привітанням та обіцянкою піти в Президенти країни. Також експерти відзначають потужну роботу команди Зеленського в соціальних медіа та хвилею негативу від конкурентів. 


Незважаючи на очікуваний електоральний позитив від отримання Україною Томосу рейтинг діючого Президента Петра Порошенка в січні майже не змінився.


На своїх місцях залишилися Анатолій Гриценко та Олег Ляшко. Натомість на шосте місце вийшов кандидат від «Опозиційної платформи – За життя» Юрій Бойко.


Наступне соціологічне дослідження ЦРД буде вже проводитися відповідно до списку зареєстрованих в ЦВК кандидатів.


Результати: «Якщо б вибори Президента України відбулись сьогодні, кого б з наступних осіб Ви обрали?»


1. Юлія Тимошенко – 14,5%

2. Володимир Зеленський – 12,3%

3. Петро Порошенко – 9,0%

4.  Анатолій Гриценко – 6,2%

5. Олег Ляшко – 5,5%

6. Юрій Бойко – 4,5%

7. Олександр Вілкул - 3,5%

8. Олександр Шевченко – 2,5 %

9. Андрій Садовий – 2,3%

10. Святослав Вакарчук – 2,0%

11. Сергій Тарута – 1,0%

інший кандидат – 5,0%

не голосував би – 7,4%

важко відповісти – 24,3%


фото - news.pn




3700Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Валентина22 січня 2019 17:00
0
Кто на 3? Какой может быть Порошенко с его недалекими и бредовыми законами?
Відповісти
Антон23 січня 2019 11:18
0
за Зеленского!
Відповісти
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: