Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: політика
Автор:
Дата: 14 березня 2017
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/politics/2017/03/14/jak-zareestruvati-prichip-.htm
політика, 14 березня 2017

Як зареєструвати причіп?


Сьогодні працівники Регіонального сервісного центру МВС в Кіровоградській області хочуть розповісти про такий вид транспортного засобу як причіп. Про те, які вони бувають, як їх зареєструвати, скільки буде коштувати реєстрація такого ТЗ та скільки причепів було зареєстровано в минулому році на території Кіровоградської області. 


Причіп — транспортний засіб без двигуна, який рухається тільки з'єднаним з іншим транспортним засобом. До цього виду транспортних засобів належать також напівпричепи і причепи-розпуски.

   

Водіям транспортних засобів категорій В, С1, С, D1 і D дозволяється керувати транспортними засобами з причепом, дозволена максимальна маса якого перевищує 750 кілограмів. При цьому водіям транспортних засобів категорії В дозволяється керувати такими засобами з причепом, дозволена максимальна маса якого перевищує 750 кілограмів, але не перевищує маси автомобіля без навантаження, і загальна дозволена максимальна маса такого транспортного засобу і причепа не перевищує 3500 кілограмів.


До керування транспортними засобами категорій С1, С, D1 і D з причепами, повна маса яких становить більш як 750 кілограмів і загальна дозволена максимальна маса такого транспортного засобу і причепа перевищує 3500 кілограмів, а також зчепленими автобусами допускаються водії, які мають право на керування транспортними засобами категорій С1Е, СЕ, D1E і DE.


Щоб зареєструвати причіп необхідно звернутись до найбільш зручного для вас регіонального сервісного центру МВС з такими документами:


- котрі підтверджують правомірність придбання транспортного засобу;


- заява;


- документи, що посвідчують особу покупця;


- реєстраційні  картки платника податку покупця;

 

- сертифікат відповідності (та його копія, якщо це перша реєстрація ТЗ);


- квитанція про сплату за надані послуги;


Реєстрація вітчизняного причепу коштує 148,63 гривень, іноземного 186,16 гривень. Працівники регіонального сервісного центру МВС в Кіровоградській області за минулий рік зареєстрували майже 3500 причепів. Так до місцевого бюджету надійшло 568296,68 гривень. 


За більш детальною інформацією громадяни можуть звертатись до територіальних сервісних центрів МВС Кіровоградської області, адреси за посиланням.


12129Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Віталій30 жовтня 2020 15:46
0
А якщо зробити причеп за усіма вимогами власноруч то чи можна його зареєструвати і яка ціна? Та яка послідовність дій?
Відповісти
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: