Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: політика
Автор: Ліана Амбарцумян
Дата: 7 березня 2017
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/politics/2017/03/07/za-initsiativi-nardepa-jarinicha-na-kirovogradschini-rozshirjat-merezhu-aptek-dlja-realizatsii-zneboljuvalnih-i-psihotropnih-preparativ.htm
політика, 7 березня 2017

За ініціативи нардепа Яриніча на Кіровоградщині розширять мережу аптек для реалізації знеболювальних і психотропних препаратів

Ліана Амбарцумян


В Кіровоградській обласній державній адміністрації, за ініціативи народного депутата Костянтина Яриніча, відбувся круглий стіл, під час якого Тетяна Грозян, директор комунального підприємства «Кіровоградфармація» Кіровоградської обласної ради, повідомила про результати проведеної робот стосовно звернення нардепа Констянтина Яриніча щодо розширення мережі аптек комунального підприємства «Кіровоградфірмація» КОР для реалізації знеболювальних і психотропних препаратів. 


«У листопаді-грудні 2016 року були проведені телефонні перемовини та особисті зустрічі з головами районних державних адміністрацій, їх заступниками, головними лікарями районів та міст області. Також проведено огляд приміщень, запропонованих для розміщення аптек, з урахуванням вимог ліцензійних умов та проаналізована фінансова спроможність комунального підприємства для встановлення черговості відкриття нових аптек» - розповіла Тетяна Грозян. 


За її словами, відповідно до інформації, яку надали райони та міста області, розміщення аптек потребують Бобринець, Олександрія, Долинська, Гайворон, Голованівськ, Добровеличківка, Знам'янка, Світловодськ, Новомиргород, Новгородка, Онуфріївка, Петрове та Устинівка. 


Тетяна Грозян також додала, що, станом на сьогодні, такі міста, як Бобринець, Долинська та Олександрія, надають приміщення, площею від 50 квадратних метрів для розміщення аптек. А Новоукраїнка, Мала Виска, Світловодськ, Новгородка, Онуфріївка та Компаніївка шукають можливість для виділення відповідних приміщень. 


У Вільшанці, Гайвороні, Голованівську, Добровеличківці, Знамянці, Новомиргороді, Устинівці та Петровому відсутні площі під оренду від 50 квадратних метрів з необхідним набором кімнат. 


Що ж стосується міст Новоархангельск, Благовіщенськ та смт. Олександрівка, то вони взагалі не вважають за потрібне розміщення такої аптеки. 


Тетяна Грозян зауважила, що у фінансовому плані 2017 року заплановано відкрити дві аптеки соціального напрямку у двох районах області, але, у зв’язку з тим, що у Центральній районній лікарні Долинської приміщення не вимагає значних фінансових витрат, можливо включення додатково і цієї аптеки. 


Сергій Коваленко, заступник голови Кіровоградської облдержадміністрації наголосив на тому, що аптека, яка відкриється у місті Олександрія, буде обслуговувати східні райони області, аптека, яка відкриється у Бобринці та Долинській, буде обслуговувати північні райони області. 


Що ж стосується міста Голованівськ, то в ньому теж планується відкриття аптеки, завдяки якій пацієнти західних районів області будуть забезпечені необхідними знеболюваними та психотропними препаратами.


3299Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: