Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: політика
Автор: Олександра Левіна, спеціально для "Kirovograd24"
Дата: 21 лютого 2017
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/politics/2017/02/21/sekretar-bez-mera-ne-zmig-provesti-sesiju-rada-zaishla-v-politichnu-krizu.htm
політика, 21 лютого 2017

Секретар без мера не зміг провести сесію. Рада зайшла в політичну кризу

Олександра Левіна, спеціально для "Kirovograd24"


Сьогодні мало бути перше засідання сесії Кіровоградської міської ради, яке б провів секретар міської ради Андрій Табалов, як головуючий. Адже міський голова Андрій Райкович, після скандального рішення про підняття тарифу на проїзд, пішов у кількатижневу відпустку. Проте, з огляду на Масляну, яка розпочалася, буде доречно написати, що перший млинець вийшов для Андрія Табалова гливким. Йому все ж вдалося відкрити чергову сесію міської ради, але жодних рішень на цьому засіданні прийнято не було. Депутати, під головуванням секретаря, не спромоглися навіть взяти за основу порядок денний засідання, запропонований головуючим. За нього голосували двічі. Перший раз 16, а другий раз 15 голосів «за», при необхідних 22. Регламент ради не дозволяє більше двох разів ставити питання на голосування, яке не набирає більшості. На боці секретаря були голоси лише близьких до нього «Нашого краю», «Рідного міста», а також Опозиційного блоку і частини «УКРОПу». Натомість, депутат Олександр Цертій вніс пропозицію взяти за основу порядок денний з чотирьох питань, який включав би в себе розгляд питань про депутатські запити, виплату одноразової матеріальної допомоги мешканцям міста, зниження податкового тиску для фізичних осіб підприємців другої групи та скасування рішення виконкому про підвищення тарифу на проїзд. 


По питанню зниження податкового тиску на підприємців, координатор фракції «БПП – Солідарність» Ігор Волков зачитав звернення народного депутата, який обрався в обласному центрі, Костянтина Яриніча, до міського голови та депутатів з проханням знизити податкову ставку з пропонованих управлінням міськвиконкому 20% до 10%. 


Проте, головуючий на сесійному засіданні так і не поставив на голосування пропозицію альтернативного порядку денного. Натомість, двічі оголошував перерву для проведення консультацій з головами фракцій, але це ні до чого не призвело, бо половина голів так на ці консультації і не пішли, наполягаючи на голосуванні в сесійній залі за той самий проект порядку денного з чотирьох вищезгаданих питань. З боку опозиції в сесійній залі лунали численні виступи, в яких вони звинувачували секретаря міськради в неспроможності організувати засідання і консолідувати депутатів. 


Секретарю міської ради нічого не залишалося, як відкласти проведення сесії на невизначений термін. 


4095Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: