Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: політика
Автор:
Дата: 26 грудня 2016
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/politics/2016/12/26/agrarii-gotujutsja-do-parlamentskih-viboriv-proveli-z-izd-onovili-simvoliku-otrimali-deputatski-mandati-v-teritorialnih-gromadah.htm
політика, 26 грудня 2016

Аграрії готуються до парламентських виборів: провели з’їзд, оновили символіку, отримали депутатські мандати в територіальних громадах


Аграрна партія готується до парламентських виборів. Таке рішення було прийнято під час Х ювілейного з’їзду в Палаці «Україна». Про це під час прес-конференції у Прес-клубі Кропивницького розповів Сергій Таровик, голова Кіровоградської обласної партійної організації Аграрної партії України, член Політради партії.


Підготовка до парламентських виборів включає в себе участь у виборах місцевих. Так, зокрема, 18 грудня, в Кіровоградській області відбулися вибори у двох об’єднаних територіальних громадах, в яких взяли участь і представники Аграрної партії.


«Вибори відбулися в Соколівській об’єднаній територіальній громаді, Кіровоградського району та Андрусівський, Світловодського району. У засобах масової інформації дуже мало приділялося уваги цьому процесу з багатьох причин – держава не зацікавлена в процесі справжньої децентралізації , бо має намір залишити і надалі тотальний контроль бюджетних надходжень та їх розподілу. Та попри все, Аграрна партія України на цих виборах отримала третє місце на загальнонаціональному рівні. Уявіть, партія, яка не є парламентською, яка почала відроджуватися тільки з 2015 року хоча має 20-ти річну історію. Це не лідерська партія , вона не має олігархів у своїх лавах , а будується знизу до верху.


 За підсумками виборів, що відбулися позиції партії на регіональному рівні зміцнилися – серед 17 висунутих кандидатів у Соколівській та Великоандрусівській ОТГ перемогу отримали 7 , тобто наш показник ефективності на цих виборах становить 41.18% від кількості висунутих кандидатів і 19,4% по кількості отриманих мандатів по представництву в відповідних радах. Ці показники у Соколівській об’єднаній територіальній громаді становлять 5 депутатів із 9 висунутих кандидатів – тобто ефективність складає 55,56% та представництва у Соколівській сільській об’ єднаній громаді -22,72% ,у Великоандрусівській об’єднаній громаді 2 депутати з 8 висунутих – тобто 25% та представництва партії у раді – 14,3% . Тобто результат цих виборів показав , що у Соколівській ОТГ ми маємо перший результат , а в Великій Андрусівці наш результат – 2 місце серед політичних сил.


А якщо взяти всю нашу державу, то на території України нас підтримують 11,65% виборців. І що найбільше тішить – рівномірний розподіл по всіх областях. Тобто, Аграрну партію підтримують на всій території нашої країни пропорційно, приблизно рівномірно. На загальнонаціональному рівні маємо 212 депутатів та 7 голів об’єднаних територіальних громад. Із загальної кількості кандидатів, яких ми висували - 22,5% стали депутатами, це кожен п’ятий».


Сергій Таровик також зазначив, що місцеві вибори були досить цікавими: «Стало зрозуміло, що людей вже не цікавить гречка і вони голосують за тих, хто щодня з ними працює. Це аграрії, голови підприємств, комунальних підприємств. Ті люди, які щодня дивляться людям у вічі, приймають активну участь у житті громади. Саме таких ми і підтримали, вони стали нашими представниками на місцевих виборах. Ми обрали тих, які безпосередньо живуть і працюють на тих територіях, заручилися їх підтримкою, тому і отримали гарний результат. А якщо говорити про динаміку, то рік тому, 25 жовтня, в Україні нас підтримували 7,2 % громадян, а нині – 11,65 %. При цьому, різноманітні агентства нам малюють 2% загальнонаціонального рейтингу».


Сергій Таровик додав, що ситуація в країні змінилася і люди вже чудово розуміють за кого голосувати.


Юрій Крутько, перший заступник голови Кіровоградської обласної партійної організації Аграрної партії України, депутат Бобринецької районної ради, член Політради партії розповів про ситуацію в районах.


«Коли я виступав на з’їзді партії, однією з моїх тем було рейдерство, яке набуло величезний розмах в Україні. Щоб захистити себе , свій бізнес ми створили загін самооборони в Бобринецькому районі, який налічує 290 осіб. Це 29 загонів по 10 людей. І є вони майже в кожному селі. Для них ми проводили невеликі тренування. Свого часу, ми зрозуміли, що треба боротися з рейдерством своїми силами. Попри те, що прийнято антирейдерський закон, на практиці, на жаль, бачимо, що судді ті ж самі, прокуратура теж. А в країні багато тих, хто хоче забрати у нас те, що накопичувалося роками. І таких випадків побільшало . Такий самий випадок стався всередині грудня у Долинському районі , де через рішення судді з Дніпра виконавча служба намагалася стягнути з ПСП« Гайдук» 20 млн грн. на підставі заяви та розписки приватної особи , яка ніяких виробничих та торгівельних відносин з ПСП « Гайдук» не мала .Керівник господарства Гайдук Ігор Олексійович повідомив , що із заявником позову господарство взагалі ніяких відносин не мало, тому і боргу перед ним ніякого не має і бути не може.


Це лише якийсь папірець, «на коліні» написаний, а суд в Дніпропетровській області приймає його до уваги і без участі Гайдука виносить рішення, що він дійсно винен 20 мільйонів. Ігор Гайдук каже, що тепер, в будь-який момент, можуть прийти судові виконавці, забрати врожай та техніку. І тиких ситуацій в Україні багато, це серйозна проблема. Звісно, ми не залишимо його наодинці з цими проблемами, ми зв’язалися з Києвом, а це вже інший рівень. Разом – ми сила. Треба робити все по закону, вирішувати цивілізованими методами. Я переконаний, ми захистимо цього фермера і допомагатимемо іншим».


Ігор Шило, голова Кіровоградської районної організації Аграрної партії України, депутат Кіровоградської районної ради, член Політради партії зазначив, що нині відбувається посилення позицій політичної сили на території району та області.


А Сергій Таровик додав, що на десятому, ювілейному, з’їзді партії у Києві були присутні 1300 делегатів, більше двох тисяч запрошених: «З нашої області були присутні 34 делегата і 116 запрошених. Ми взяли участь у прийнятті рішень з’їзду, головним з яких є підготовка до парламентських вибрів - наша політична сила повинна мати повну вертикаль влади, щоб захищати інтереси аграріїв, сільських людей та інтереси всієї держави. На самому з’їзді було презентовано нову партійну символіку. Він символізує все те, що було раніше, але більш сучасно і лаконічно. Сприймається інакше. Основою нової партійної символіки стало поєднання зрозумілих і рідних для українця символів та сучасних дизайнерських рішень. З-поза лінії обрію, який утворюють біло-зелені смуги, встає сонце. Світанок символізує новий початок і добре майбутнє України. А простір між сонцем і зовнішнім краєм кола заповнює блакить. Мирне небо – те, чого нам так бракує для сталого розвитку».


Під час свого виступу на партійному з’їзді лідер Аграрної партії Віталій Скоцик, зауважив: «Оновлення бренду Аграрної партії розпочалося два роки тому, зі зміни її керівництва та розбудови структури регіональних організацій. Після успішних внутрішніх змін настав час і для зовнішніх».


Наприкінці прес-конференції Сергій Таровик додав: «Колись ми були представлені у Верховній Раді і внесли гарні зміни до законодавства в частині оподаткування сільгосппідприємств. Так, зокрема, ініційований нами фіксований податок працював більше 15 років і вивів аграрний сектор на лідируючі позиції в Україні. Нинішнє сільське господарство – це більше 60 мільйонів тон зерна, це нові сучасні технології. Ми зробили тоді великий крок і тепер теж маємо йти у Верховну Раду, щоб захищати не тільки аграріїв, на яких зараз йде великий податковий пресинг, а й для того, щоб захищати всю державу. Коли аграрний сектор почне розвивати переробку сировини, це надасть поштовх і для розвитку інших галузей промисловості - ось тоді і запрацює економіка держави. Для цього ми робимо крок за кроком. Вдосконалюємо власну політичну силу. Зокрема, під час з’їзду була збільшена президія на одну людину, зменшена кількість заступників, збільшилася кількість політради. В чомусь були розбіжності, суперечності, але це нормальний демократичний процес в нормальній партії, яка має таку велику історію. На рівні області ми теж нині структуруємося, за останній рік лави партії зросли з 53 первинних осередків до 190- і процес надалі триває. І це не на папері, а реальна структура, яка працює. Звісно, осередки маємо не в кожному, але в багатьох населених пунктах. І вони показують гарні результати на виборах. До нас долучається все більше людей. Час такий, що потрібно захищатися, боротися. Нині ми є ініціаторами того, що треба допрацювати всю законодавчу базу щодо управління земелями сільськогосподарського призначення. У Верховній Раді були громадські слухання, де лідери політичних сил виступали. І, я так розумію, там мусується лише одна тема, що землю треба продавати. Суть цього одна – вкрасти у народу землю. Ми, як Аграрна партія, цього не дозволимо, будемо стояти до останнього, бо забрати у людей землю – це вже все. Не буде села і майбутнього».


3527Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: